Despre Noi
Teatrul Mic
Teatrul Mic este unul dintre cele mai reprezentative teatre din București, cu o istorie fascinantă, începută acum mai bine de 100 de ani în 1914, atunci când actrița Maria Filotti a înființat pe strada Constantin Mille (fostă Sărindar) un teatru ce îi purta numele.
Instituția a traversat timpurile sub diverse titulaturi, iar în 1965 a devenit, sub direcția cunoscutului regizor Radu Penciulescu, Teatrul Mic.
Anii ’80 i-au adus perioada de glorie, în care biletul la Teatrul Mic era o marfă de preţ, căci toată lumea se înghesuia să participe la ceea ce s-a numit „Fenomenul din Sărindar”. Au fost anii în care s-au jucat marile spectacole semnate de Cătălina Buzoianu sau Silviu Purcărete, aflaţi atunci la început de drum, alături de o trupă de actori care a făcut istorie: Ştefan Iordache, Leopoldina Bălănuţă, Dinu Manolache, Olga Tudorache, Valeria Seciu, Mitică Popescu, Dan Condurache, Gheorghe Visu, Rodica Negrea, Adriana Șchiopu.
Teatrul Mic este un teatru clasic, de repertoriu, subvenționat de Primăria Municipiului București, cu o echipă artistică formată din 45 de actori, completată de 1 regizor și 1 scenograf.
În prezent, conform legislației în vigoare, din cauza încadrării în clasa I de risc seismic, Sala Mare a Teatrului Mic și sala Teatrului Foarte Mic sunt închise, iar spectacolele din repertoriul actual al teatrului se joacă în 2 săli proprii – Sala Atelier (Constantin Mille 16) și Sala Studio (Gabroveni 57), inaugurată în luna noiembrie a anului 2018, precum și în sălile unor teatre partenere: Sala Luceafărul, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Național București, Teatrul Bulandra.
Teatrul Mic a înregistrat, cu fiecare nouă stagiune, un câștig privind capitalul de imagine care s-a reflectat atât în interesul spectatorilor, cât și în diversificarea categoriilor de public, în parteneriatele culturale și în calitatea proiectelor care îmbogățesc repertoriul teatrului, acestea fiind selecționate în importante festivaluri naționale și internaționale (Festivalul Național de Teatru, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad, ș.a.).
Vă invităm, astfel, să cunoaşteţi un crâmpei de istorie, să vă amuzaţi pe seama defectelor umane, sau să vă pierdeţi în fascinante poveşti de dragoste. Alegerea vă aparţine!