Trilogia „Anul dispărut” în cadrul „Platformei Internaționale de Teatru București # 5: istoria cu i mic”
Teatrul Mic se alătură în acest an Platformei Internaționale de Teatru București și prezintă pe scena Sălii Atelier (Strada Constantin Mille 16) trilogia „Anul dispărut”, scrisă de Peca Ștefan și regizată de Ana Mărgineanu. Toate cele trei spectacole, „Anul dispărut. 1989″, „Anul dispărut. 1996″ (produs de Teatrul Tineretului din Piatra Neamț), „Anul dispărut. 200/7″, reprezintă niște „micro-exerciții de memorie” făcute cu scopul de a recupera simbolic trei ani cheie pentru decadele 1980, 1990 și 2000.
Programul este următorul:
11 octombrie, ora 19:00 – „Anul dispărut. 1989″
14 octombrie, ora 19:00 – „Anul dispărut. 1996″ (Producție a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț)
13 octombrie, ora 19:00 – „Anul dispărut. 200/7″
„Pentru cea de a 5-a ediție a Platformei Internaționale de Teatru București am selectat numai producții de teatru bazate pe povești personale, subiective și îi invităm pe spectatori să adauge și poveștile lor conținutului Platformei. Între 11 și 14 octombrie, la ARCUB – Gabroveni și la Teatrul Mic vor putea fi văzute spectacole prin care vom redesena harta României prin teatru, ele fiind bazate pe istorii din diferite orașe, de la Sfântu Gheorghe la Constanța și de la Piatra Neamț la București, cu protagoniști care fac parte din comunitățile românești dar și maghiare, moldovenești, rome, tătărăști. Voci cât se poate de diferite ale societății contemporane. La toate acestea vom adăuga cântece de dragoste din toate țările europene, aduse la București de compania britanică Action Hero care a petrecut ultimele șase luni pe drumurile Europei pentru a le înregistra și pentru a găsi esența umană a conceptului de Europa”, scrie curatoarea Platformei, criticul de teatru Cristina Modreanu în caietul program al evenimentului.
Dată fiind tema din acest an, Platforma va avea o dimensiune interactivă, la care sunt invitați să participe toți spectatorii. Cei care vor să-și spună povestea au la dispoziție trei modalități: în scris, în Catalogul spectatorului extraordinar, pe care îl vor găsi în foaierele teatrelor care găzduiesc spectacolele din cadrul Platformei; online, prin intermediul website-ul www.microistoria.ro (completează formularul aici și te vom contacta pentru următoarea ediție a proiectului Microistoria, produs de ARPAS); sau prin cântec, participând la sesiunile de înregistrare a cântecelor de dragoste coordonate de compania britanică Action Hero (în zilele de 12, 13 și 14 octombrie, între orele 16-18, în studioul special amenajat în autorulota companiei), cântecele urmând să fie incluse în podcastul produs și difuzat de companie.
Detalii despre locul unde va fi parcată autorulota pe parcursul festivalului, despre programul Platformei precum și despre celelalte evenimente din cadrul celei de a 5-a ediție a PITB pe pagina de Facebook a Platformei:
Pentru cumpărarea biletelor accesează Bilet.ro aici:
Platforma Internațională de Teatru București #5 este un eveniment produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) și finanțat de Institutul Cultural Român, Primăria București prin ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București, British Council Romania, AFCN – proiecte culturale și UNITER, în parteneriat cu Teatrul Mic din București și Centrul de Teatru Educațional Replika.