Teatrul Mic- premiat la Gala 5 licee – 5 teatre

 

În data de 10 decembrie 2019, pe scena Teatrului Odeon, a avut loc Gala 5 licee – 5 teatre, ce a marcat închiderea proiectului educațional 5 licee – 5 teatre, ediţia a 9-a, organizat de ECDL ROMANIA, alături de UNITER, PMB, ISMB şi CCD Bucureşti şi teatrele partenere- Teatrul Mic, Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul Nottara.

Teatrul Mic a fost încântat să fie și anul acesta unul dintre susținătorii cu tradiție ai proiectului, cel care a coordonat, din punct de vedere regizoral, trupa de teatru a liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, a fost actorul Ștefan Lupu.

Astfel, efortul și dăruirea acestuia au condus la realizarea mini spectacolului “Fam-wely”, fiind declarat câștigător de două ori- la categoria cel mai bun spectacol, ex aequo și la categoria cel mai popular spectacol.

5 licee – 5 teatre este un proiect educaţional de tradiţie, ce susţine implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la piese de teatru, provocându-i în acelaşi timp la un concurs de spectacole.

Proiectul a demarat în luna octombrie, iar cinci teatre au coordonatat trupele de teatru ale liceelor participante la această ediţie, pentru a pune în scenă un scurt spectacol pe tema Teatrul ca oglindă a lumii contemporane.

Demersul lor s-a finalizat cu reprezentaţiile, jurizarea şi premierea celor cinci spectacole realizate de liceeni, în cadrul Galei 5 licee – 5 teatre. Tinerii au avut ocazia să urce pe scena unui important teatru din România, să fie aplaudaţi de un public larg şi să joace în faţa unui juriu format din profesionişti: Aura Corbeanu – vicepreşedinte UNITER, Ioana Ginghină  – actriţă Teatrul Ion Creangă, Rodica Ionescu – actriţă TNB, Simona Mihăescu – actriţă Teatrul Mic,  Marius Călugăriţa – actor Teatrul Evreiesc de Stat sau Gabriel Răuţă – actor Teatrul Nottara.

De la prima ediţie, care a început în anul 2011 la iniţiativa ECDL ROMANIA, 1350 de elevi din 40 de licee bucureştene diferite au participat la 5 licee – 5 teatre. Educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale. Iniţiativele ECDL promovează dezvoltarea echilibrată a tinerilor, care urmăresc cariere şi certificări IT&C internaţionale, înţelegând însă şi actul de cultură, ca o completare a cunoştinţelor şi abilităţilor acumulate în şcoală.

 

Puteţi afla mai multe informaţii despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www[punct]ecdl[punct]ro  sau pe www[punct]facebook[punct]com/5licee5teatre.

 

Stiri Recente
07sept. 2024
Bine v-am regăsit în noua stagiune de la Teatrul Mic!

Această stagiune marchează împlinirea a 60 de ani de la înființarea instituției. Sub egida #TeatrulMic60, […]

Citeste mai mult...
22iul. 2024
EX și REVIZORUL SELECTATE ÎN CADRUL FESTIVALULUI NAȚIONAL DE TEATRU, EDIȚIA 34

Cu mare bucurie vă anunțăm că spectacolele EX de Marius von Mayenburg, regia Theodor-Cristian Popescu […]

Citeste mai mult...
02iul. 2024
Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută!

Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută și să ne revedem cu bine, cu forțe proaspete […]

Citeste mai mult...