Teatrul Mic își exprimă profundul regret pentru dispariția actriței Carmen Galin

sursă foto: Adevărul

Teatrul Mic își exprimă profundul regret pentru dispariția prematură a actriței Carmen Galin.

Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946 la Iași și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1967 (ca șef de promoție), fiind studenta profesorilor Sanda Manu, Ion Cojar, Dinu Negreanu și Mihai Mereuță. Carmen Galin și-a început activitatea artistică la Teatrul Tineretului Piatra Neamț (1967 – 1970), după care în perioada 1970 – 1975 a jucat pe scena Teatrului Național din Cluj – Napoca, urmând ca între 1975 – 1990 să devină angajată a Teatrului Mic. Din 1990 până în anul 1995, a jucat pe scena Teatrului Național din București.

Carmen Galin a debutat în cinema cu un rol secundar în “Dimineţile unui băiat cuminte” (1966), de Andrei Blaier și a rămas în memoria cinefililor datorită rolului din “Ilustrate cu flori de câmp” (1975), unde a jucat alături de Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Jean Constantin, Constantin Rauţchi şi Ştefan Mihăilescu Brăila.

S-a retras din activitatea artistică în anul 1995 și s-a dedicat acțiunilor umanitare.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit actriței Carmen Galin la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...