Teatrul Mic celebrează Ziua Națională cu spectacolul „Regina Maria-jurnal de război”

 

Teatrul Mic sărbătorește Ziua Natională a României și invită publicul spectator la unul dintre cele mai îndrăgite și emoționante spectacole din repertoriul actual- Regina Maria – jurnal de război, spectacol realizat pentru a aduce un omagiu celor care au luptat pe frontul Primului Război Mondial și dedicat, în anul 2018, evenimentului Centenarul Marii Uniri.

Spectacolul reprezintă un one woman show ce are la bază un scenariu adaptat după volumele de memorialistică „Maria, Regina României- jurnal de război”, la care protagonista Simona Mihăescu a lucrat intens și cu dăruire, alături de regizorul Ștefan Lupu.

Regina Maria- jurnal de război este un spectacol pornit din emoția pe care am simțit-o atunci când am citit jurnalul de război al Reginei Maria. Ne-am dorit să realizăm un spectacol-mărturisire a spiritului desăvârșit care a fost regina Maria. Devotamentul, curajul și iubirea sunt sentimentele nutrite pentru poporul român și idealul său de unire, de către cea care fost numită ”Mama tuturor”. Fără diademă, fără perle, dar purtând așa cum mărturisea Regina Maria, ”uniforma albă, dragă a crucii roșii”, vă invit să vedeți o poveste despre iubire, datorie, sacrificiu, generozitate. Simona Mihăescu

 Extrase din presă:

Implicarea Reginei în Primul Război Mondial, organizarea spitalelor de front și a serviciului de ambulanță, asigurarea serviciilor de asistență socială și/sau medicală de după război și refugiul de la Iași au fost foarte bine decupate scenic din noianul de însemnări regăsite în jurnalele acesteia. De asemenea, au fost suficient de bine puse în evidență relațiile din plan intern dintre putere și opoziție, dar într-un mod care să nu agreseze inutil memoria și să îngreuneze efortul de înțelege al celui din sală, în felul acesta spectacolul devenind accesibil și unor tineri mai puțin inițiați în tainele istoriei României sau Europei de la început de secol XX.

[…] Simona Mihăescu a dat scenei o Regină Maria când afectată de pierderile umane din timpul războiului, când nerăbdătoare să se implice efectiv în salvarea vieților soldaților români, când hotărâtă să-și pună la bătaie toate relațiile politice și tot șarmul pentru ca visul unei Românii Mari să devină posibil.” (Nona Rapotan, bookhub.ro)

Biletele  pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului Mic (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

 

 

 

Stiri Recente
02iul. 2024
Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută!

Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută și să ne revedem cu bine, cu forțe proaspete […]

Citeste mai mult...
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...