Trei surori se întorc acasă în momentul în care tatăl lor dispare într-un mod neprevăzut. Nici moartea lui și nici înmormântarea nu o înfrânează pe mamă să fie ceea ce a ajuns, un om crud, ironic și acid, care devorează fără oprire absolut tot ce prinde, antidepresive, viețile fiicelor ei și minciunile ascunse, departe în trecut.
Ținutul din miezul verii (August: Osage County) a avut premiera pe Broadway la Teatrul Imperial pe 4 decembrie 2007, iar piesa care stă la baza spectacolului a fost distinsă, în 2008, cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie.
DURATA: 3h (cu pauză)
BILETE: Categoria I -100 lei / Categoria II-70 lei / 25 lei pentru elevi, studenți și pensionari*
* Reducerea se aplică doar la casele de bilete.
**Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după începerea spectacolului accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.
Data premierei: 30 septembrie și 1 octombrie 2017
Credit foto: Bogdan Catargiu
Traducerea
Smaranda Nicolau
Regia
Vlad Massaci
Decor și costume
Iuliana Vîlsan
Light design
Iuliana Vîlsan
Muzică originală și ilustrație muzicală
Bibi Vongehr
Producător delegat
Teodora Petre
Violet
Rodica Negrea
Barbara
Andreea Grămoșteanu
Ivy
Valentina Popa
Karen
Diana Cavallioti /
Mădălina Ciotea
Mattie
Dana Dembinski-Medeleanu
Jean
Silvana Mihai
Bill
Mihai Călin /
Virgil Aioanei
Charles
Claudiu Istodor
Charles Jr.
Ionuț Vișan
Steve
Cuzin Toma
Șeriful
Cezar Grumăzescu/Tudor Aaron Istodor
Johna
MIhaela Laura Dumitru
● „Vlad Massaci profită de acest extraordinar al teatrului, în care totul e posibil, și suspendă spectatorul într-o clepsidră în care vieți întregi curg în ritm alert, tensionat. Îți taie respirația, ți-o redă, apoi o ia de la capăt, ca într-un joc de tortură. Și nu poți să nu te miri, văzând cum toți actorii, dar absolut toți, își depășesc limitele și împreună creează o lume perfectă datorită performanței lor. Personajele interpretate sunt atât de autentice, încât reușesc să depășească universul ficțional. Ele redau inclusiv prezența tatălui care e absent, dar care pare atât de viu în amintirea, emoția și gândul asumat al fiecărui actor.” – Oana Bogzaru, „Ținutul din miezul verii”. Ce spectacol!
● „Ajuns la vârsta deplinei sale maturități artistice, Vlad Massaci își pune semnătura aurită pe un superb spectacol de actori, așa cum nu mai prea există astăzi prin Teatrele din România. Odată cu „Ținutul din miezul verii”, Vlad Massaci realizează un simbolic arc peste timp, regăsindu-și și desăvârșindu-și stilul minuțios de lucru cu actorii […]” – Mircea Morariu, „Actoria la putere”
● „Vlad Massaci regizează excepțional un joc în care toți pierd, se pierd și se confruntă, inevitabil, cu propria ratare. Atac. Contraatac în forță asupra punctelor nevralgice. Lovituri de grație. Pentru că într-o lume aflată în pragul sfârșitului lumii, o lume în care răul se transmite genetic și în care nimeni nu mai are în final nimic de pierdut, nu-ți mai rămâne decât să omori tot restul de viu, bun și frumos din tine și din ceilalți. Să stingi lumina. Să-ți iei pastilele. Să închizi ochii, să calci peste cadavre și să dansezi pe morminte, cu zâmbetul sfârșitului pe buze. Sau, în cel mai bun caz, dacă ai noroc, să te sinucizi! Pentru că aici, în „Ținutul din miezul verii” unde este al dracului de frig, ”a iubi” se conjugă întotdeauna la timpul trecut, ca o lumânare care a ars la ambele capete. Adevărul ca Apocalipsă, la temperatura singurătății în care toți suntem îngropați de vii.” – Edith Negulici, „Ținutul din miezul verii”/„cimitirul vesel” al familiei destrămate
● „Intrăm în „Ținutul din miezul verii” dintr-odată, fără vreun preambul, ca și cum „al patrulea perete” n-ar fi fost inventat vreodată. De data aceasta convenția teatrală este să intrăm în casă, adică în jocul actorilor. Și intrăm pentru a le înțelege dramele, pentru a le fi părtași la suferințele îndurate și, nu în ultimul rând, pentru a ne înțelege pe noi înșine. Textul scris de Tracy Letts este atât de valoros, încât Vlad Massaci nu a avut altceva de făcut decât să construiască personajele în jurul replicilor, iar decorurile s-au construit de la sine, au „crescut” în jurul textului și a celor care-l rostesc. Personajele fac economie de mișcare (cu mici excepții, cerute de anumite scene/momente), iar când translează spațiul mizează tot pe forță.” – Nona Rapotan, Puterea cuvintelor și pasiunea actorilor
PREMII:
● Marele premiu acordat în cadrul Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană, Braşov, 2 – 11 noiembrie 2018
● Vlad Massaci, Premiul de Excelență pentru Regie, acordat pentru spectacolul „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts în cadrul Galei Premiilor Municipiului București pentru Artă și Cultură, 2018
FESTIVALURI:
● Festivalul Internațional de Teatru „Ștefan Iordache”, Caracal (6 mai 2018)
● Festivalul Național de Teatru, București, 19 – 29 octombrie 2018