Într-o lume în care totul e de vânzare, iar bunătatea aparține celor slabi, imperiul familiei Jeleznov este unul dominat de răutate și cinism. Totul stă sub semnul puterii banului și al matriarhatului impus de Vassa Jeleznova, femeia puternică și de neclintit, care e hotărâtă să se lupte cu oricine îi stă în cale, chiar și cu proprii ei copii, pentru a-și păstra intacte afacerile și averea.
Spectacolul, care are la bază prima variantă a piesei „Vassa Jeleznova”, scrisă în anul 1910 de Maxim Gorki, trage un semnal de alarmă, din perspectiva unei familii, referitor la alienarea omului și la dezumanizarea întregii umanități aflate în declin.
DURATA: 2h
BILETE: 50 lei / 20 lei pentru elevi, studenți și pensionari*
* Reducerea se aplică doar la casele de bilete ale teatrului.
Data premierei: 18 și 20 noiembrie 2018
Credit foto: Mihaela Tulea
Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după începerea spectacolului accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.
Vă rugăm să nu folosiți telefoanele mobile pe durata desfășurării spectacolelor.
Adaptarea
Gelu Colceag
Traducerea
Tania Filip
Regia artistică
Gelu Colceag
Coloana sonoră
Gelu Colceag
Decor
Diana Cupșa
Costume
Ioana Pashca
Video design
Ioana Bodale, Ovidiu Cristache
Light design
Daniel Klinger
Asistent regie
Teodora Petre
Producător delegat
Arti Stancu
Vassa
Dana Dembinski - Medeleanu
Anna
Manuela Hărăbor/ Liliana Pană
Natalia
Ana Bart/ Irina Velcescu
Ludmila
Silvana Mihai/ Alina Rotaru
Dunecika
Oana Pușcatu/ Ana Bianca Popescu
Lipa
Gabriela Iacob
Prohor Jeleznov
Claudiu Istodor
Pavel
Vlad Corbeanu
Mihailo Vasiliev
Virgil Aioanei
Semion
Alex Bogdan/ Alexandru Voicu
Zahar Jeleznov
Liviu Ștefan
Fotografie Jeleznov tânăr
Vitalie Bantaș
● „Directorul de scenă se preocupă de construirea verosimilă a biografiilor şi a relaţiilor, obţinând un sistem de relaţii plauzibil şi dând relief evoluţiilor individuale, a rămas fidel scrierii lui Gorki (textul de dinaintea revoluției bolșevice), dar a îmbunătățit – prin interpretarea actoricească și succesiunea tablourilor – psihologia eroilor.” Mădălina Dumitrache în Bel-Esprit.
●„Familia Jeleznov este înainte de toate o poveste spusă cu răbdare şi intensitate. Printre sincopele ritmului care se împiedică din când în când, se pot întrevedea cu uşurinţă colţii ameninţători ai egoismului şi instinctele ucigaşe care mocnesc în spatele politeţei şi rafinamentului unui high-class de îmbogăţiţi care în afară de beţia averii nu au altă raţiune de a fi. O poveste care seamănă îngrijorător cu o realitate de care ne temem. ”Alina Epîngeac în Yorick.
●„E vorba despre o montare solidă, coerentă, de tip clasic, o construcție susținută de și prin jocul actorilor, bine conduși de un regizor cu experiență. E bine pusă în valoarea trupa Teatrului Mic: se remarcă și reprezentanții ”vârstei de mijloc” ai echipei, Liliana Pană (Ana) și Claudiu Istodor (Prohor Jeleznov), dar și cei mai nou intrați în echipă, ca Virgil Aioanei (Mihailo Vasiliev) sau Oana Pușcatu (Dunecika)”. Cristina Modreanu în revista Scena.ro