Probabil că mulți oameni de teatru resimt absurdul cotidian al acestei perioade și asta explică apariția mai multor montări ale pieselor lui Eugène Ionesco, în special al piesei „Cântăreața cheală”. Pentru mine, sensul piesei este lumea post-memorie, post-limbaj, care lasă tot mai mult loc tehnologiei în viețile noastre. Senzația pe care o am este că dispar rădăcinile care ne ancorau pe pământ, că dispar simbolurile lumii așezate odată cu reducerea la maximum a adevărului și a vorbirii. S-au făcut studii care atestă că omenirea devine din ce în ce mai puțin inteligentă. Dacă la început a fost cuvântul, ne aflăm, în prezent, la final. Dar orice final lasă loc unui nou început. Fără să avem idee despre ce Dumnezeu (și el pe cale de dispariție) ne rezervă viitorul.
Vlad Massaci
Piesa „Cântăreața cheală” a fost jucată pentru prima dată în mai 1950 la Théâtre des Noctambules, în Paris, și după un număr mare de interpretări a devenit una dintre cele mai jucate piese din Franța, primind premiul Molière d’honneur.
TARIF: 40 lei / 20 lei pentru elevi, studenți și pensionari*
DURATA: 1h 10 min.
*Reducerea se aplică doar la casele de bilete ale teatrului, pentru ultimul rând.
** Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerintele impuse de autorități și să se prezinte cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului.
După ora începerii reprezentației biletele își pierd valabilitatea.
Premiera: 24 & 27 septembrie 2020
Credit foto: Bogdan Catargiu
Traducerea
Vlad Zografi și Vlad Russo
Regia
Vlad Massaci
Scenografia/Video design
Tudor Prodan
Muzica
Vlaicu Golcea
Costume
Carmen Secareanu
Coregrafia
Ștefan Lupu
Asistent regie
Teodora Petre
Doamna Smith
Ana Bianca Popescu / Alina Rotaru
Domnul Smith
Ionuț Vișan / Andrei Seușan
Mary
Irina Velcescu
Doamna Martin
Alina Petrică / Oana Pușcatu
Domnul Martin
Andrei Brădean / Alex Bogdan
Pompierul
Gabi Costin / Rareș Florin Stoica