Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acordat miercuri Diploma de Excelență domnului prof. univ. dr. Gelu Colceag, în semn de recunoaștere a performanțelor actoricești, regizorale, manageriale și educaționale aduse în slujba dezvoltării culturii românești.

„A fost o bucurie să mă întâlnesc astăzi cu domnul Gelu Colceag, actor, regizor, profesor, managerul Teatrelor Mic și Foarte Mic, un om care trăiește pentru teatru. Încă din copilărie pașii l-au dus pe scena teatrului și a filmului.

Domn profesor așa cum este numit de aproape toți actorii este o persoană care se identifică cu istoria și arta Bucureștiului, s-a nascut în cartierul Rahova, a cunoscut Micului Paris, a urcat de scenă cu mari actori ai teatrului românesc, a fost apreciat de public, a fost mentor pentru mulți tineri aflați la început de drum. Munca de zi cu zi este si acum rasplatită cu aplauze la scenă deschisă. O cariera demna de urmat”, a declarat Gabriela Firea.

Întâlnirea s-a transformat într-o poveste iar amintirile copilăriei, adolescenței, studenției, maturității au avut farmecul lor.

„Eu mă pot identifica cu viața acestui oras, îmi aduc aminte, aveam 6-7 ani și mă plimbam prin București, în locul Palatului Cotroceni era Palatul Copiilor iar unde este acum Teatrul Național era Circul de Stat. De mic, am jucat în filme și piese de teatru, acesta a fost destinul meu”.

La propunerea primarului general, Gabriela Firea, în urmatoarea ședință a Consiliului General, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre prin care domnul Gelu Colceag va fi desemnat cetățean de onoare al Capitalei.

Stiri Recente
22iul. 2024
EX și REVIZORUL SELECTATE ÎN CADRUL FESTIVALULUI NAȚIONAL DE TEATRU, EDIȚIA 34

Cu mare bucurie vă anunțăm că spectacolele EX de Marius von Mayenburg, regia Theodor-Cristian Popescu […]

Citeste mai mult...
02iul. 2024
Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută!

Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută și să ne revedem cu bine, cu forțe proaspete […]

Citeste mai mult...
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...