Premiile Festivalului „Vocea Teatrului Licean Bucureștean”, ediția a II-a

Gala de premiere din cadrul Festivalului „Vocea Teatrului Licean Bucureștean” ediția a II-a, a avut loc pe data de 19 mai, la Palatul Național al Copiilor.
Festivalul și-a propus să devină o platformă de lucru prin care fenomenul cultural veritabil să fie cunoscut și adoptat de către generațiile tinere, facilitându-le astfel descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginației și ocuparea timpului liber de-o manieră sănătoasă, fizică și intelectuală.
După o perioadă de trei luni de pregătiri sub mentoratul a 32 de coordonatori din 16 licee şi 13 teatre din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, 16 trupe de teatru au pus în scenă spectacole inspirate din dramaturgia clasică şi contemporană, dar şi creaţii originale proprii.
Anul acesta, Teatrul Mic a câștigat următoarele premii și nominalizări:
Trupa de teatru a Liceului Teoretic Decebal, „Hazul și Necazul”, coordonată de regizoarea Teodora Petre, a obținut Premiul de popularitate acordat elevei Diana Stan și o nominalizare pentru Premiul de actor în rol secundar, acordat elevului Sebastian Părău.
Trupa de teatru a Liceului Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, „Tutti Frutti”, coordonată de regizoarea Diana Păcurar a câștigat Premiul pentru mișcare scenică și Premiul Special pentru dramaturgie originală, iar elevii Matei Tănăsescu și Arina Costea au fost nominalizați la Premiul pentru cel mai bun/ă actor/actriță în rol recundar.
De asemenea, le-a fost înmânat și Premiul Special acordat de către Radio România, prin care piesa „Ne găsiți la capătul curcubeului” va deveni și spectacol de teatru radiofonic.
Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureștean este un proiect implementat de Primăria Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism și Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS.
  
Stiri Recente
31mai 2023
“Noapte bună, mama!” se vede la Festivalul Internațional de Teatru Oradea 2023

  Spectacolul “Noapte bună, mama!” de Marsha Norman, regia Vlad Massaci, a fost selectat la […]

Citeste mai mult...
10mai 2023
Spectacolul ”Doamne ferește!” – invitat la Festivalul Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia

  Spectacolul “Doamna ferește!” scris și regizat de Lia Bugnar se vede luni, 15 mai, […]

Citeste mai mult...
05mai 2023
Spectacolul „Noapte bună, mamă!” se joacă la Festivalul de teatru „APROAPE”, Baia Mare

  Teatrul Mic participă cu spectacolul “Noapte bună, mama!” de Marsha Norman, regia Vlad Massaci, […]

Citeste mai mult...