„Moromeții” – Teatrul din Manual, lecturi performative în liceele bucureștene

Seria lecturilor performative în liceele bucureștene, TEATRUL DIN MANUAL, din anul școlar 2017-2018, se încheie astăzi, 23 mai, ora 12:00, cu spectacolul – lectură „Moromeții” de Marin Preda, dramatizare Mihaela Michailov, regia Radu Apostol, care va fi prezentat elevilor Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”.

 

Miercuri, 16 mai, ora 12:30, spectacolul-lectură „Moromeții” de Marin Preda a fost prezentat elevilor de clasa a XI-a și a XII-a ai Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”.

TEATRUL DIN MANUAL – lecturi performative în liceele bucureștene este un proiect de intervenție culturală conceput de Teatrul Mic în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, prin care ne propunem să familiarizăm liceenii cu conținutul textelor care alcătuiesc programa de Bacalaureat la disciplina Limba și Literatura Română.

Artiști profesioniști se pun în slujba procesului de educare și formare al liceenilor, venind în întâmpinarea dificultății de a stârni curiozitatea și interesul tinerilor pentru lectură, pentru studiul literaturii române, aspecte pe care publicul larg le conștientizează din ce în ce mai des, de la an la an, în momentul în care statisticile reflectă faptul că un număr tot mai mare de elevi nu reușesc să promoveze Examenul de Bacalaureat.

Proiectul TEATRUL DIN MANUAL – lecturi performative în liceele bucureștene va continua în anul școlar următor, 2018 – 2019, cu spectacolul-lectură „Pădurea Spânzuraților” de Liviu Rebreanu.
Fiecare spectacol-lectură va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, inspirate preponderent de subiectele din ultimii ani de la proba scrisă și proba orală a Examenului de Limbă și Literatură Română din cadrul Bacalaureatului.

Accesul la spectacolele-lectură va fi gratuit și se va desfășura în conformitate cu programul școlar al liceelor participante.

MOROMEȚII
de Marin PredaDramatizare: Mihaela Michailov
Regia: Radu Apostol

Distribuție:
Ilie Moromete – Claudiu Istodor
Catrina – Mihaela Rădescu
Paraschiv, Iocan, Agent I – Vlad Corbeanu
Nilă, Cocoșilă, Agent II – Viorel Cojanu
Niculae, Învățător – Vlad Logigan
Guica – Oana Albu

 

Stiri Recente
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...
02apr. 2024
LABORATOR DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC

Teatrul Mic din București lansează azi, 2 aprilie 2024, un laborator de dramaturgie contemporană, cu […]

Citeste mai mult...
15mart. 2024
Mesajul Internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului 2024 – 27 martie

Institutul Internațional de Teatru ITI Organizația Mondială pentru Artele Spectacolului     Ziua Mondială a […]

Citeste mai mult...