LABORATOR DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC

Teatrul Mic din București lansează azi, 2 aprilie 2024, un laborator de dramaturgie contemporană, cu scopul de a susține dezvoltarea de text românesc nou și de a încuraja structurarea unor contexte de explorare a scriiturilor actuale.

 

Într-un moment relevant pentru conturarea unor direcții în dramaturgia românească de azi, Teatrul Mic propune un cadru de abordare a scriiturii pentru teatru, care să se concentreze pe conceptul de laborator dramaturgic exploratoriu.

 

Laboratorul presupune, pe de o parte, un proces de lucru pe text, elaborat în mai multe etape și, pe de altă parte, montarea, în premieră, a unui text care a parcurs etapele respective.

 

Într-o primă etapă, fiecare autor/autoare va trimite 3 scene și un monolog, dintr-o piesă aflată în lucru, împreună cu un sinopsis al piesei (povestea pe scurt a piesei) și o scrisoare de intenție (maxim o pagină, în care să fie precizată miza piesei și intenția autorului: de ce i s-a părut relevant să abordeze tema și subiectul alese).

 

Materialele trimise vor fi citite de Ștefan Lupu, actor, coregraf, manager Teatrul Mic, Mihaela Rădescu, actriță (Teatrul Mic), Irina Velcescu, actriță și traducătoare (Teatrul Mic), Radu Iacoban, actor și dramaturg (Teatrul Mic) și Mihaela Michailov (dramaturgă, coordonatoare a Masteratului de Scriere Dramatică UNATC București).

 

Vor fi selectați/te minim 3 autori și autoare, care vor primi un feedback aplicat de la colectivul de lectură. Scenele selectate vor fi prezentate în cadrul unor spectacole-lectură pe scena Teatrului Mic. Dramaturgii și dramaturgele vor participa la repetiții și vor fi parte integrantă din elaborarea spectacolului-lectură. Ulterior, în urma feedback-urilor, vor dezvolta textele și vor trimite o variantă finală. Textele finale vor fi prezentate sub forma unor spectacole-lectură, iar unul dintre ele va fi produs de Teatrul Mic.

 

CALENDAR ETAPE:

–  24 mai, ora 14.00 – deadline  transmitere 3 scene, monolog, sinopsis, scrisoare de intenție;

–  7 iunie – deadline anunțare materiale selectate;

19, 20 iunie – spectacole-lectură;

1 noiembrie, ora 14.00 – deadline transmitere text final piesă

–  9-15 decembrie – spectacole-lectură pe texte finalizate

În 2025, unul dintre texte va fi montat la Teatrul Mic.

 

Materialele vor fi trimise pe adresa secretariat@teatrulmic.ro.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Ruxandra Ștefu, Șef Birou Marketing, Relații Publice, tel. 0733.048.346.

 

 

Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...