LABORATOR DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC – ETAPA II

În urmă cu aproape 2 luni am dat „startul” la scris, cu scopul de a susține dezvoltarea de text românesc nou și de a încuraja structurarea unor contexte de explorare a scriiturilor actuale.

Astăzi, la ora 14:00, prima etapă de înscriere în cadrul 𝐋𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐚𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐧ă 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐜 s-a încheiat. Pe data de 7 iunie 2024 vom anunța textele selectate în cadrul laboratorului.

 Laboratorul presupune, pe de o parte, un proces de lucru pe text, elaborat în mai multe etape și, pe de altă parte, montarea, în premieră, a unui text care a parcurs etapele respective.

𝐂𝐀𝐋𝐄𝐍𝐃𝐀𝐑 𝐄𝐓𝐀𝐏𝐄 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂:

– 7 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 – deadline anunțare materiale selectate;
– 19, 20 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 – spectacole-lectură;
– 1 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 14:00 – deadline transmitere text final piesă
– 9-15 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 – spectacole-lectură pe texte finalizate
În 2025, unul dintre texte va fi montat la Teatrul Mic.

Materialele trimise vor fi citite de Ș𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐋𝐮𝐩𝐮, actor, coregraf, manager interimar Teatrul Mic, 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐑ă𝐝𝐞𝐬𝐜𝐮, actriță (Teatrul Mic), 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐕𝐞𝐥𝐜𝐞𝐬𝐜𝐮, actriță și traducătoare (Teatrul Mic), 𝐑𝐚𝐝𝐮 𝐈𝐚𝐜𝐨𝐛𝐚𝐧, actor și dramaturg (Teatrul Mic) și 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐌𝐢𝐜𝐡𝐚𝐢𝐥𝐨𝐯 (dramaturgă, coordonatoare a Masteratului de Scriere Dramatică UNATC București).

 

Vor fi selectați/te minim 3 autori și autoare, care vor primi un feedback aplicat de la colectivul de lectură. Scenele selectate vor fi prezentate în cadrul unor spectacole-lectură pe scena Teatrului Mic. Dramaturgii și dramaturgele vor participa la repetiții și vor fi parte integrantă din elaborarea spectacolului-lectură. Ulterior, în urma feedback-urilor, vor dezvolta textele și vor trimite o variantă finală. Textele finale vor fi prezentate sub forma unor spectacole-lectură, iar unul dintre ele va fi produs de Teatrul Mic.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este 𝐑𝐮𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 Ș𝐭𝐞𝐟𝐮, Ș𝐞𝐟 𝐁𝐢𝐫𝐨𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠, 𝐑𝐞𝐥𝐚ț𝐢𝐢 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞, tel. 0733.048.346.