Începe a 9-a ediție 5 licee-5 teatre
Miercuri, 9 octombrie, începe a 9-a ediţie 5 licee – 5 teatre, un proiect dedicat elevilor. Lansarea va avea loc la Liceul de Arte Plastice Nicolae Toniza, începând cu ora 11:00.
La evenimentul de lansare sunt aşteptaţi toţi participanţii din acest an – liceeni şi profesori din Bucureşti, organizatori şi teatre partenere.
ECDL ROMANIA, alături de partenerii săi, UNITER, Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Casa Corpului Didactic şi Teatrul Mic, Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Nottara, vă invită să îi cunoaşteţi pe tinerii artişti şi spectatori de teatru.
5 licee – 5 teatre este un proiect educaţional ce încurajează implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la piese de teatru, provocându-i în acelaşi timp la un concurs de spectacole.
Teatrele îşi deschid din nou stagiunea pentru alţi 150 de elevi, între care şi membri ai trupelor de teatru, din alte 5 licee din capitală. Cu toţii vor viziona gratuit spectacole din stagiunea fiecăruia dintre cele 5 teatre partenere în proiectul dedicat tinerilor, 5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă şi Teatrul Nottara.
Noile şcoli din capitală ce participă la această ediţie sunt: Liceul de Arte Plastice Nicolae Toniza, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu, Liceul Teoretic Ştefan Odobleja şi Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi.
Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2019 şi se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, când vor avea loc reprezentaţiile, jurizarea şi premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni. Liceenii vor avea atunci şansa de a urca pe o importantă scenă din Bucureşti, de a juca în faţa unui juriu de profesionişti din teatru şi de a fi aplaudaţi de un public larg.
Miercuri, la evenimentul de lansare 5 licee – 5 teatre, ne propunem să aflăm care sunt etapele de desfăşurare a acestei ediţii şi vom trage la sorţi grupele de lucru la spectacolele scurte.
De la prima ediţie ce a început în anul 2011 la iniţiativa ECDL ROMANIA, 1 200 de elevi din 35 de licee bucureştene diferite au participat la acest proiect. Acestora li se vor alătura cei 150 de elevi din noile 5 licee selectate pentru ediţia a 9-a.
Educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale. Iniţiativele ECDL promovează dezvoltarea echilibrată a tinerilor, care urmăresc cariere şi certificări IT&C internaţionale, înţelegând însă şi actul de cultură, ca o completare a cunoştinţelor şi abilităţilor acumulate în şcoală.
Puteţi afla mai multe informaţii despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www[punct]ecdl[punct]ro sau pe www[punct]facebook[punct]com/5licee5teatre.
ECDL – standardul internaţional pentru certificarea competenţelor digitale.