IN MEMORIAM MONICA GHIUȚĂ

Teatrul Mic anunță cu mare regret trecerea în neființă a îndrăgitei actrițe Monica Ghiuță. 

A făcut peste 100 de roluri în teatru, film sau piese radiofonice. A debutat în 1966 în filmul „Vremea Zăpezilor”, devenind însă cunoscută cu rolul Silviei din „Toamna Bobocilor” în 1975 și, a fost nominalizată în 2015 la Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol secundar cu partitura din ”Lindenfeld o poveste de dragoste”.

Cariera sa a fost strâns legată de Teatrul Mic unde a interpretat roluri ca: Safta din ”Maidanul cu dragoste” de George Mihail Zamfirescu, regia Grigore Gonța; Agnes în ”Don Juan” de J.B. Poquelin Moliere, regia Dragoș Galgoțiu sau Madame Orsola în ”Piațeta” de Carlo Goldoni, regia Silviu Purcărete.

La aniversarea celor 50 de ani de la înființarea Teatrului Mic, Monica Ghiuță spunea: ”În Teatrul Mic mi-am cernut tinerețea, energia, succesele, iubirile, rolurile, aplauzele, chiar și căderile, dacă au fost. Scena ar trebui să povestească, dacă ar putea ce s-a petrecut în acest teatru. Cât de mult mi-am iubit colegii, cât de mult i-am respectat, cât de mult i-am regretat, chiar și acum când timpul aleargă prea repede…nu uit regizorii care mi-au încredințat anticipat succesele mele. Și totuși, fără public nu aș fi existat ca slujitoare a acestui templu”.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

 

Stiri Recente
10ian. 2020
Teatrul Mic și noile rezoluții ale anului 2020

  Teatrul Mic începe noul an alături de ARCUB, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie și […]

Citeste mai mult...
Citeste mai mult...
20dec. 2019
Programul caselor de bilete

În perioada sărbătorilor de iarnă –23 decembrie – 3 ianuarie 2020– casele de bilete ale […]

Citeste mai mult...