ÎN MEMORIAM MONICA GHIUȚĂ

Teatrul Mic anunță cu mare regret trecerea în neființă a îndrăgitei actrițe Monica Ghiuță. 

A făcut peste 100 de roluri în teatru, film sau piese radiofonice. A debutat în 1966 în filmul „Vremea Zăpezilor”, devenind însă cunoscută cu rolul Silviei din „Toamna Bobocilor” în 1975 și, a fost nominalizată în 2015 la Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol secundar cu partitura din ”Lindenfeld o poveste de dragoste”.

Cariera sa a fost strâns legată de Teatrul Mic unde a interpretat roluri ca: Safta din ”Maidanul cu dragoste” de George Mihail Zamfirescu, regia Grigore Gonța; Agnes în ”Don Juan” de J.B. Poquelin Moliere, regia Dragoș Galgoțiu sau Madame Orsola în ”Piațeta” de Carlo Goldoni, regia Silviu Purcărete.

La aniversarea celor 50 de ani de la înființarea Teatrului Mic, Monica Ghiuță spunea: ”În Teatrul Mic mi-am cernut tinerețea, energia, succesele, iubirile, rolurile, aplauzele, chiar și căderile, dacă au fost. Scena ar trebui să povestească, dacă ar putea ce s-a petrecut în acest teatru. Cât de mult mi-am iubit colegii, cât de mult i-am respectat, cât de mult i-am regretat, chiar și acum când timpul aleargă prea repede…nu uit regizorii care mi-au încredințat anticipat succesele mele. Și totuși, fără public nu aș fi existat ca slujitoare a acestui templu”.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

 

Stiri Recente
06Sep 2019
Deschiderea stagiunii 2019-2020

 Dragi spectatori, Teatrul Mic își reia activitatea artistică în cele două săli (Atelier și Studio) […]

Citeste mai mult...
03Aug 2019
ÎN MEMORIAM CĂTĂLINA BUZOIANU

Anunțăm cu mare regret trecerea în neființă a Cătălinei Buzoianu, a cărei activitate regizorală este […]

Citeste mai mult...
04Iul 2019
Selecția celei de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru

      Spectacolele din repertoriul Teatrului Mic ”Legături Primejdioase” de Christopher Hampton, după romanul […]

Citeste mai mult...