Cehov in Show Business, după Jane Martin, în premieră la Teatrul Mic

 

Teatrul Mic prezintă, vineri, 26 noiembrie 2021, ora 19:00, la Sala Atelier (Constantin Mille 16), premiera națională a spectacolului Cehov in Show Business, după piesa „Anton in Show Business” de Jane Martin, în versiunea regizorală semnată de Ștefan Lupu.

În centrul acțiunii evoluează trei femei dornice să joace teatru și să fie distribuite, în uma unui casting, în piesa „Trei surori” a dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov. Comedia irezistibilă abundă în dialoguri explozive și situații ce provoacă râsul, construite inteligent și cu ironie de către regizorul Ștefan Lupu, alături de actorii Ruxandra Enescu, Mihaela Rădescu, Oana Pușcatu / Irina Velcescu, Claudia Prec, Radu Zetu și Bogdan Talașman.

M-a cucerit în primul rând textul american, contemporan, bine scris, cu umor și influențe cehoviene. Spectacolul este un amalgam de puncte de vedere pentru că vorbește despre teatru ca instituție, despre condiția actorului mai ales, dar și despre condiția oamenilor din teatru- regizori, designeri, producători, cei care susțin teatrul prin finanțări…Se împletesc mai multe situații legate de condiția artistului. Avem prespectiva actorului, dar și perspectiva regizorului, perspectiva producătorului, cel care promite bani și până la urmă se retrage din varii motive. Astfel, publicul își va putea alege punctul de vedere pe care îl consideră a fi cel mai important sau cel mai adevărat.

Există o replică pe care o îndrăgesc foarte mult și ar fi reprezentativă pentru spectacol, este o indicație a personajului-regizor, în cadrul scenei de casting, referitor la cum ar vrea să fie „…comic, comic, comic, comic, tragic”. Ștefan Lupu

Piesa „Anton in Show Business” scrisă de autoarea americană Jane Martin a reprezentat un hit încă de la debut, fiind prezentată în cadrul celei de-a 24 ediție a Humana Festival of New American Plays și câștigatoare în anul 2001 a prestigiosului premiu Steinberg New Play acordat de către Asociația Criticilor de Teatru American.

Biletele  pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului Mic (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Următoarele reprezentații vor avea loc în datele de 3 și 17 decembrie, ora 19.00, la sala Atelier- Constantin Mille 16.

Ne asigurăm spectatorii că respectăm toate măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu noul coronavirus! Accesul publicului la reprezentațiile programate se va face în limita a 30% din capacitatea sălii și doar în baza prezentării certificatului verde.

 

Cehov in Show Business

după „Anton in Show Business” de Jane Martin

Traducerea: Ruxandra Enescu

 

Distribuția:

Holly: Ruxandra Enescu

Liz: Oana Pușcatu / Irina Velcescu

Casey: Mihaela Rădescu

Kate: Claudia Prec

Ben: Radu Zetu

Andy, Ralph, Wikewitch: Bogdan Talașman

 

Regia: Ștefan Lupu

Scenografia: Silvia Horobeanu

Producător delegat: Arti Trandafir

Light design: Roxana Docan

Video design: Ovidiu Cristache

Sound design: Dan Vasile

Stiri Recente
02iul. 2024
Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută!

Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută și să ne revedem cu bine, cu forțe proaspete […]

Citeste mai mult...
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...