Deșteptarea Primăverii se vede în cadrul ediției online FNT 30 / FNT ALTFEL

 

Ne bucură și ne onorează invitația de a face parte din programul ediției cu numărul 30 a Festivalului Național de TeatruFNT 30 / FNT ALTFEL– ediție care se va desfășura online pe www.fnt.ro & la TVR  în perioada 22 – 29 noiembrie 2020.

Teatrul Mic va fi prezent prin selecția spectacolului poem teatral rock „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, regia și scenografia Vlad Cristache, muzica și versurile originale Daniel Rocca și live act FiRMA, în cadrul secțiunii denumite FnelinișteT.

 

Spectacolul a mai fost selectat cu două reprezentații și în cadrul ediției FNT din anul 2017 și a primit trei nominalizări la Gala Premiilor Uniter, ediția 2018, pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună actriţă în rol principal (Silvana Mihai pentru rolul Wendla Bergmann) și Cel mai bun actor în rol secundar (Rareş Florin Stoica pentru rolul Moritz Stiefel).

Juriul ediției de anul acesta, format din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari, a avut misiunea dificilă de a realiza selecția spectacolelor menite să ducă mai departe tradiția festivalului, idei exprimate și în comunicatul de presă publicat pe site-ul www.fnt.ro.

„[…]Am decis să construim un concept bazat aproape exclusiv pe revizitarea istoriei FNT din ultimele trei decenii. Un nou val de optimism ne dădea târcoale, căci o astfel de arheologie teatrală ni se părea nobilă și utilă. A nu uita, iată ceva pentru care merită să faci festivaluri în vremuri pandemice, ne-am spus! […] Actuala ediție a FNT oglindește involuntar încă o replică din Hamlet: „c-un ochi râzând, cu celălalt în lacrimi”; o mască râde, alta plânge… Acest străvechi principiu dual de reprezentare a teatrului nu mai e acum doar o formă de coexistență a comicului și tragicului, ci a speranței și neliniștii, a seninului și a înnegurărilor de tot felul. Neliniștea și neuitarea sunt polaritățile ce definesc FNT 2020.”

Stiri Recente
28dec. 2020
Programul online al Teatrului Mic continuă și în luna ianuarie

Susținerea și entuziasmul dumneavoastră pentru spectacolele difuzate în cadrul Stagiunii online ne-a confirmat, încă o […]

Citeste mai mult...
11dec. 2020
Teatrul Mic prezintă Stagiunea Online

   La peste 50 de ani de la înființare, Teatrul Mic lansează prima sa Stagiune […]

Citeste mai mult...
23nov. 2020
Returnare contravaloare bilete

Stimați spectatori,   Având în vedere prelungirea hotărârii privind întreruperea reprezentanțiilor teatrale, precum și anumite […]

Citeste mai mult...