„Emigranți” la Festivalul de Artă „Film în sat”, iunie/ iulie 2024

În perioada 28-30 iunie, la Rășinari a avut loc Festivalul de Artă „Film în Sat”, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, imaginat de actorul Cuzin Toma. Pe durata celor trei zile, publicul s-a bucurat de artă și cultură: proiecții de filme românești și întâlniri cu echipele acestora, concerte, spectacole de teatru și ateliere de creație, toate cu acces gratuit.

În ultima seară a festivalului, duminică, 30 iunie, ora 20:00, spectacolul Emigranți de Sławomir Mrożek, regia Claudiu Istodor, s-a jucat la Centrul Cultural Rășinari.

Film în Sat se află în anul trei, Rășinariul este cea de-a șaptea localitate. Vom duce mai departe acest proces de a cultiva România până la zece. Iar după acest 10 să vină alții de 10 și așa mai departe. Este o primă ediție, un prim an aici. De ce Rășinari? „Am mers pe recomandare și pentru felul cum mi s-a deschis ușa. Locația este frumoasă… Am vrut să vedem ce se întâmplă pe la Sibiu. Este o localitate care m-a cucerit.” – Cuzin Toma, inițiatorul „Film în Sat”

 

Tot în cadrul Festivalului de Artă „Film în Sat” spectacolul Emigranți de Sławomir Mrożek a ajuns în comuna Cernătești, duminică, pe 7 iulie, ora 18:00, la Școala Gimnazială Cernătești, iar pe data de 21 iulie se va juca în orașul Întorsura Buzăului din județul Covasna, la la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului.

 

 

Festival organizat de Asociația Culturală Cuzin Toma – „Dacă eu pot, poți și tu”

Alte Turnee
”EX” pentru prima dată la Baia Mare!

Spectacolul ”EX” de Marius von Mayenburg, regia Theodor-Cristian Popescu s-a jucat joi, 13 iunie, ora […]

Citeste mai mult...
”Cosmic Latte” invitat la Festivalul Internațional de Animație Gulliver, ediția XXX, Galați

Spectacolul de teatru-dans “Cosmic Latte” concept Ștefan Lupu, s-a jucat vineri, 24 mai, ora 19:00, […]

Citeste mai mult...
Spectacolul ”Tartuffe sau Impostorul” la Festivalul Aproape, ediția II, Baia Mare

Spectacolul “Tartuffe sau Impostorul”, de Molière, regia Gelu Colceag, a avut reprezentația pe data de […]

Citeste mai mult...