Tinutul din miezul verii se vede, din nou, pe scena Teatrului Mic

Teatrul Mic prezintă sâmbătă, 17 decembrie, ora 18:30, pe scena Sălii Atelier, după o absență îndelungată, una dintre cele mai aclamate producții din repertoriul curent – Tinutul din miezul verii de Tracy Letts, în regia lui Vlad Massaci, decorul, costumele și light design semnate de Iuliana Vîlsan.

Spectacolul complex şi de o sensibilitate copleşitoare dezvăluie o poveste despre familie, despre singurătate, despre puterea de a ierta, despre tragedia unei vieți pierdute şi despre destinul unor femei puternice, în interpretarea autentică şi expresivă a întregii distribuții (Rodica Negrea, Andreea Grămoşteanu, Dana Dembinski-Medeleanu, Diana Cavallioti, Valentina Popa, Silvana Mihai, Mihai Călin, Claudiu Istodor, Ionuț Vișan, Cuzin Toma, Cezar Grumăzescu).

Producția a fost apreciată de-a lungul timpului atât de către critici, cât si de către publicul larg, fiind selectată în festivalurile naționale şi internaționale si obținând premii importante:  Festivalul Internațional de Teatru – Piatra Neamț (selecția oficială 2019); Festivalul Național de Teatru (selecția oficială 2018); Festivalul de Teatru ”Ștefan Iordache” – Caracal; Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal (Rodica Negrea) la Festivalul de Teatru „Buzău/ Iubește / Teatru”; Marelui Premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană, organizat de Teatrul ”Sică Alexandrescu” Brașov. Rodica Negrea a fost distinsă cu Trofeul Festivalului – Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal şi Premiul Publicului, şi Andreea Grămoșteanu a obținut Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Elvira Godeanu”.

La Gala Premiilor Primăriei Municipiului București pentru Artă și Cultură, ediția 2018, regizorul Vlad Massaci a primit Premiul de excelență pentru regie.

Extrase din presa de specialitate:

„Vlad Massaci profită de acest extraordinar al teatrului, în care totul e posibil, și suspendă spectatorul într-o clepsidră în care vieți întregi curg în ritm alert, tensionat. Îți taie respirația, ți-o redă, apoi o ia de la capăt, ca într-un joc de tortură. Și nu poți să nu te miri, văzând cum toți actorii, dar absolut toți, își depășesc limitele și împreună creează o lume perfectă datorită performanței lor. Personajele interpretate sunt atât de autentice, încât reușesc să depășească universul ficțional. Ele redau inclusiv prezența tatălui care e absent, dar care pare atât de viu în amintirea, emoția și gândul asumat al fiecărui actor.” (Oana Bogzaru, Yorick.ro)

„Textul scris de Tracy Letts este atât de valoros, încât Vlad Massaci nu a avut altceva de făcut decât să construiască personajele în jurul replicilor, iar decorurile s-au construit de la sine, au „crescut” în jurul textului și a celor care-l rostesc. Personajele fac economie de mișcare (cu mici excepții, cerute de anumite scene/momente), iar când translează spațiul mizează tot pe forță.”  (Nona Rapotan, Bookhub.ro- Puterea cuvintelor și pasiunea actorilor)

Ținutul din miezul verii (August: Osage County) a avut premiera pe Broadway la Teatrul Imperial pe 4 decembrie 2007, iar piesa care stă la baza spectacolului a fost distinsă, în 2008, cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie.

Biletele sunt disponibile online pe www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro şi la casele de bilete ale Teatrului Mic- Constantin Mille 16 și Gabroveni 57.

 

Ținutul din miezul verii

de Tracy Letts

Traducere: Smaranda Nicolau

Regie: Vlad Massaci

Decor și costume: Iuliana Vîlsan

Light design: Iuliana Vîlsan

Muzică originală și ilustrație muzicală: Bibi Vongehr

Producător delegat: Teodora Petre

 

Distribuție:

Violet: Rodica Negrea

Barbara: Andreea Grămoșteanu

Ivy:Valentina Popa

Karen: Diana Cavallioti / Mădălina Ciotea

Mattie: Dana Dembinski-Medeleanu

Jean: Silvana Mihai

Bill: Mihai Călin / Virgil Aioanei

Charles: Claudiu Istodor

Charles Jr.: Ionuț Vișan

Steve: Cuzin Toma

Șeriful: Cezar Grumăzescu/ Tudor Istodor

Johna: Viorica Mureșanu

Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...