Teatrul Mic, partener al proiectului „5 licee – 5 teatre”

Miercuri, 3 octombrie, a început cea de-a VIII-a ediţie a proiectului dedicat elevilor, „5 licee – 5 teatre“, la care Teatrul Mic este partener încă din 2011. În acest an am creat un premiu special pentru liceeni și vom oferi alături de prietenii noștri de la Centrul de Teatru Educațional REPLIKA un premiu independent de jurizarea din cadrul Galei.

 

Teatrele îşi deschid din nou stagiunea pentru alţi 150 de elevi, între care şi membri ai trupelor de teatru, din alte 5 licee din Capitală. Cu toţii vor viziona gratuit spectacole din stagiunea fiecăruia dintre cele 5 teatre partenere în proiectul dedicat tinerilor, „5 licee – 5 teatre“: Teatrul Mic, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Ion Creangă” şi Teatrul Nottara.

Noile şcoli din capitală participante la această ediţie sunt: Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu”, Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif”. 

Şi de această dată, trupele de teatru ale liceelor vor fi coordonate de către teatrele partenere în punerea în scenă a unei piese de teatru scurte. Teatrul Mic a ales ca în acest an actorul Viorel Cojanu să fie cel care va îndruma trupa de teatru desemnată prin tragere la sorți. În an Centenar, se vor adapta texte românești.

La evenimentul de lansare, am aflat care sunt etapele de desfăşurare ale acestei ediţii şi am tras la sorţi grupele de lucru la spectacolele scurte. Astfel:

● Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu” va lucra cu Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti;

● Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” cu Teatrul „Ion Creangă”;

● Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” cu Teatrul Nottara;

● Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” cu Teatrul Evreiesc de Stat;

Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” cu Teatrul Mic.

Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2018 şi se va finaliza la Teatrul Odeon cu „Gala 5 licee – 5 teatre”, când vor avea loc reprezentaţiile, jurizarea şi premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni.

În acest an am decis ca alături de prietenii noștri de la Centrul de Teatru Educațional REPLIKA să oferim șansa unuia dintre cele cinci spectacole de a fi reprezentat la REPLIKA în regim de spectacol normal, în fața publicului larg, dincolo de reprezentarea din cadrul Galei, de pe scena Teatrului Odeon.

De la prima ediţie ce a început în anul 2011 la iniţiativa ECDL ROMANIA, peste 1 000 de elevi din 35 de licee bucureştene diferite au participat la acest proiect. Educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale. Iniţiativele ECDL promovează dezvoltarea echilibrată a tinerilor, care urmăresc cariere şi certificări IT&C internaţionale, înţelegând însă şi actul de cultură, ca o completare a cunoştinţelor şi abilităţilor acumulate în şcoală.

Puteţi afla mai multe informaţii despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www.ecdl.ro  sau pe www.facebook.com/5licee5teatre.  

Stiri Recente
16feb. 2024
Teatrul Mic angajează!

Suntem în căutarea a două persoane calificate pentru postul de Electrician iluminat scenă.   CERINȚE: […]

Citeste mai mult...
29ian. 2024
DECLARAȚIA TEATRULUI MIC LEGATĂ DE INCIDENTUL PETRECUT PE 26 IANUARIE 2024, ÎN TIMPUL REPREZENTAȚIEI SPECTACOLULUI „EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE”

În primul sfert de oră al reprezentației spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug […]

Citeste mai mult...
24ian. 2024
EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE – O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL MIC

  Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „ Eu sunt propria mea soție” de […]

Citeste mai mult...