Teatrul Mic își exprimă profundul regret pentru dispariția actriței Carmen Galin

sursă foto: Adevărul

Teatrul Mic își exprimă profundul regret pentru dispariția prematură a actriței Carmen Galin.

Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946 la Iași și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1967 (ca șef de promoție), fiind studenta profesorilor Sanda Manu, Ion Cojar, Dinu Negreanu și Mihai Mereuță. Carmen Galin și-a început activitatea artistică la Teatrul Tineretului Piatra Neamț (1967 – 1970), după care în perioada 1970 – 1975 a jucat pe scena Teatrului Național din Cluj – Napoca, urmând ca între 1975 – 1990 să devină angajată a Teatrului Mic. Din 1990 până în anul 1995, a jucat pe scena Teatrului Național din București.

Carmen Galin a debutat în cinema cu un rol secundar în “Dimineţile unui băiat cuminte” (1966), de Andrei Blaier și a rămas în memoria cinefililor datorită rolului din “Ilustrate cu flori de câmp” (1975), unde a jucat alături de Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Jean Constantin, Constantin Rauţchi şi Ştefan Mihăilescu Brăila.

S-a retras din activitatea artistică în anul 1995 și s-a dedicat acțiunilor umanitare.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit actriței Carmen Galin la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

Stiri Recente
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...
02apr. 2024
LABORATOR DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC

Teatrul Mic din București lansează azi, 2 aprilie 2024, un laborator de dramaturgie contemporană, cu […]

Citeste mai mult...