Teatrul Mic își exprimă profundul regret pentru dispariția actriței Carmen Galin

sursă foto: Adevărul

Teatrul Mic își exprimă profundul regret pentru dispariția prematură a actriței Carmen Galin.

Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946 la Iași și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1967 (ca șef de promoție), fiind studenta profesorilor Sanda Manu, Ion Cojar, Dinu Negreanu și Mihai Mereuță. Carmen Galin și-a început activitatea artistică la Teatrul Tineretului Piatra Neamț (1967 – 1970), după care în perioada 1970 – 1975 a jucat pe scena Teatrului Național din Cluj – Napoca, urmând ca între 1975 – 1990 să devină angajată a Teatrului Mic. Din 1990 până în anul 1995, a jucat pe scena Teatrului Național din București.

Carmen Galin a debutat în cinema cu un rol secundar în “Dimineţile unui băiat cuminte” (1966), de Andrei Blaier și a rămas în memoria cinefililor datorită rolului din “Ilustrate cu flori de câmp” (1975), unde a jucat alături de Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Jean Constantin, Constantin Rauţchi şi Ştefan Mihăilescu Brăila.

S-a retras din activitatea artistică în anul 1995 și s-a dedicat acțiunilor umanitare.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit actriței Carmen Galin la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

Stiri Recente
16feb. 2024
Teatrul Mic angajează!

Suntem în căutarea a două persoane calificate pentru postul de Electrician iluminat scenă.   CERINȚE: […]

Citeste mai mult...
29ian. 2024
DECLARAȚIA TEATRULUI MIC LEGATĂ DE INCIDENTUL PETRECUT PE 26 IANUARIE 2024, ÎN TIMPUL REPREZENTAȚIEI SPECTACOLULUI „EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE”

În primul sfert de oră al reprezentației spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug […]

Citeste mai mult...
24ian. 2024
EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE – O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL MIC

  Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „ Eu sunt propria mea soție” de […]

Citeste mai mult...