Teatrul Mic celebrează Centenarul Marii Uniri

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri Teatrul Mic prezintă un program de spectacole care va include titlurile: „…Escu” de Tudor Mușatescu, regia și versiunea scenică Doru Ana, „Anul dispărut. 200/7” de Peca Ștefan, regia Ana Mărgineanu, „Scrisori de pe front”, regia Vlad Massaci și „Regina Maria”, regia Ștefan Lupu.

Cele mai recente spectacole- „Scrisori de pe front” și „Regina Maria” reprezintă omagiul adus celor care au luptat pe frontul Primului Război Mondial, făcând posibilă, în anul 2018, celebrarea Centenarului Marii Uniri.

Scrisori de pe front” este un spectacol bazat pe documente autentice culese din volumul „Scrisori de pe front” de Mirela Florian și notele de război ale Slt. Ioan R. Marinescu.

„Scrisori de pe front e o reușită a Teatrului Mic, un mod foarte  inteligent și nimerit de a celebra centenarul țării.” (Liviu Ornea, în articolul Scrisori din Marele Război, Observatorul Cultural, nr. 948)

Spectacolul „Regina Maria” are la bază un scenariu adaptat după volumele de memorialistică „Maria, Regina României- jurnal de război”, edițiile îngrijite de istoricul Lucian Boia apărute la editura Humanitas.

„14/27 august 1916: ziua intrării României în Primul Război Mondial. Este şi ziua când regina Maria începe să-şi ţină jurnalul, pe deplin conştientă că trăieşte un moment de maximă semnificaţie, atât pentru ţară, cât şi pentru propriul său destin. (…) Chiar dacă nu avea nici o calitate oficială în dirijarea treburilor publice (nu era regină domnitoare, ci doar soţie de rege), a jucat un rol deloc neglijabil în orientarea generală a României în preajma şi în timpul războiului. Într-un anume sens, a fost războiul ei.“ (Lucian BOIA)

Spectacolele dedicate marelui eveniment se joacă atât în Sala Atelier din Str. Constantin Mille, nr. 16, cât și în recent inaugurata sală din centrul vechi al Capitalei- Sala Studio, Str. Gabroveni, nr. 57, după următorul program:

Sala Atelier

„…Escu”1 decembrie 2018, ora 18:30

„Anul dispărut. 200/7”2 decembrie 2018, ora 18:30 

 

Sala Studio

„Scrisori de pe front”– 1 decembrie 2018, ora 19:00

„Regina Maria- jurnal de război”- 30 noiembrie, ora 19:00; 2 decembrie 2018, ora 20:00

 

 

 

     

SCRISORI DE PE FRONT

docu-teatru

 

Regia: Vlad Massaci

Scenografia: Ioana Pashca

Coregrafia: Florin Fieroiu

Muzică originală și sound design: Vlaicu Golcea

Producător delegat și asistent de regie: Veronica Martinoiu

Distribuție: Mihaela Rădescu, Ilinca Manolache, Silvana Mihai, Vitalie Bantaș, Cuzin Toma, Viorel Cojanu, Bogdan Talașman, Gabi Costin

REGINA MARIA

jurnal de război

 

Adaptarea: Simona Mihăescu

Regia: Ștefan Lupu

Scenografia: Ana Cântăbine

Light design, Video design: Iulian Băltățescu

Distribuție: Simona Mihăescu

Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...