Spectacolul „Tartuffe sau Impostorul” transmis, în direct, pe PiciordePlay.ro

 

Teatrul Mic prezintă live online pe platforma www.piciordeplay.ro spectacolul „Tartuffe sau Impostorul”, în traducerea, adaptarea şi direcția de scenă a lui Gelu Colceag, decorul semnat de Ştefan Caragiu, iar costumele de Liliana Cenean.

Din distribuție fac parte: Gabi Costin, Vlad Logigan, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Mihaela Rădescu, Vlad Corbeanu, Rareş Florin Stoica, Oana Laura Gabriela, Alexandru Voicu, Viorel Cojanu, Andrei Seuşan, Ştefan Lupu.

Reprezentația programată sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19.00 (GMT+2), la Sala Atelier- Constantin Mille 16 este sold out și va putea fi urmărită, în direct, pe platforma https://piciordeplay.ro/spectacole/tartuffe/.

Tartuffe sau Impostorul este considerată una dintre cele mai puternice şi controversate comedii de caracter din literatura mondială, scrisă cu scopul de a denunța fanatismul religios şi ipocrizia practicată de nobilii şi marii burghezi în secolul al XVII-lea.

Prin versiunea montată pe scena Teatrului Mic, regizorul Gelu Colceag propune publicului un spectacol de teatru în teatru, în care explorează cu subtilitate efectele comice produse de intrigă și de dramatismul situațiilor.

„M-am gândit că, pentru public, ar fi foarte bine să afle puţin şi istoria acestui text, repetatele momente în care el, din cauza unei cenzuri bigote, a fost obligat să schimbe… şi atunci, în prolog şi în epilog, din textele lui Molière, din textele lui [Mihail] Bulgakov, eu am imaginat că, practic, piesa Tartuffe e jucată de trupa domnului Molière (…)Dogma lui Tartuffe, ideologia sa… era o formă de manifestare a unei ideologii de stânga, până la urmă, prin care oamenii erau obligaţi să renunţe mai întâi la tot ceea ce este deşertăciune şi, evident, apoi să se gândească şi să aibă ca ghid în viaţă normele impuse de religie, care, în ultimă instanţă, sunt norme morale”. (fragment dintr-un interviu cu Gelu Colceag, publicat în zilesinopti.ro)

Astfel, prin intermediul platformei de streaming online iubitorii de teatru românesc vor avea ocazia să urmărească unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul curent al Teatrului Mic.
Vă invităm să (re)vedeți online, alături de prieteni și familie, înregistrarea spectacolului, care va fi disponibilă până la finalul zilei de 30 octombrie 2023.

Bilete și detalii suplimentare se găsesc accesând următorul link: https://piciordeplay.ro/spectacole/tartuffe/

Piciordeplay.ro este o platformă de streaming, lansată în perioada pandemiei, cu scopul de a transmite online live cele mai bune spectacole de teatru și de a le facilita spectatorilor din țară și din lume accesul la cultură și la scena românească de teatru.
În primul an de activitate piciordeplay.ro a transmis peste 30 de spectacole live, precum și 10 înregistrări și a avut aproape 10.000 de utilizatori, români din întreaga lume care se bucură de teatrul românesc de calitate, persoane pentru care deplasarea ridică provocări create de vârstă sau dizabilități, sau pur și simplu iubitori de teatru al căror program îi împiedică să urmărească spectacolele în format clasic.

Stiri Recente
16feb. 2024
Teatrul Mic angajează!

Suntem în căutarea a două persoane calificate pentru postul de Electrician iluminat scenă.   CERINȚE: […]

Citeste mai mult...
29ian. 2024
DECLARAȚIA TEATRULUI MIC LEGATĂ DE INCIDENTUL PETRECUT PE 26 IANUARIE 2024, ÎN TIMPUL REPREZENTAȚIEI SPECTACOLULUI „EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE”

În primul sfert de oră al reprezentației spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug […]

Citeste mai mult...
24ian. 2024
EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE – O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL MIC

  Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „ Eu sunt propria mea soție” de […]

Citeste mai mult...