Slideshow image

<Inapoi      Start    Stop      Inainte>

 

 

CUM IUBEȘTE CEALALTĂ JUMĂTATE
de Alan Ayckbourn

Regia: Sanda Manu
Scenografia: Maria Miu

Distribuția: CLAUDIU ISTODOR (Frank Foster), ADRIANA ȘCHIOPU (Fiona Foster), OVIDIU NICULESCU (Bob Phillips), SIMONA MIHĂESCU (Terry Phillips), VITALIE BANTAȘ (William Featherstone), RODICA NEGREA (Mary Featherstone)

 

Durata spectacolului: 2h 30min (cu pauză)

 

Foto: Tudor Predescu

 

     Teatrul MIC dă anii-napoi și reactualizează spectaculos un succes de casă, Pluralul englezesc. În ambianța creată de Maria Miu, același tandem regizor/Sanda Manu - autor/Alan Ayckbourn arată în simultaneitate Cum iubește cealaltă jumătate. Se poate astfel constata dacă a love affaire este la fel în România ca-n Anglia !

 

     Claudiu Istodor și Adriana Șchiopu, Rodica Negrea și Vitalie Bantaș, Oana Ioachim și Ovidiu Niculescu devin un candid încornorat și o elegantă consoartă adulterină, o nevastă timidă cu bărbat avansat, o neglijentă soție neglijată plus un coleric soț amant fierbinte..
Umorul britanic versus universalul qui-pro-quo.

 

 

     Alan Ayckbourn este Energizer Bunny al lumii teatrale ! În cei 64 de ani ai săi, Alan Ayckbourn a scris 65 de piese și - păstrând metafora iepurașului-reclamă - a alergat după mulți iepuri, dar și-a închinat viața exclusiv teatrului: a fost și actor, sunetist, pictor de decor, luminist, manager, secretar literar și regizor.
Este cel mai jucat autor - exceptându-l pe Shakespeare - pe care însă l-a depășit de departe în productivitate. Operele sale au fost traduse în 35 de limbi și au fost reprezentate pe scenă sau pe ecran în peste 50 de țări. A dobândit numeroase premii, inclusiv pentru piesele destinate copiilor. În 1997 a fost înnobilat, precum Noel Coward în 1970 și Terrence Ratting în 1971.

Pat LAUTNER

 

     Sanda Manu ne demonstrează câtă artă încape într-un spectacol comercial și cât de greu este să realizezi cu inteligență și profesionalism un astfel de gen. O comedie care nici o clipă nu cade în vulgaritate, în erotism, în lucruri ușurele, deși, timp de peste două ore, personajele se învârt în bucătăria cuplului modern: bărbatul care-și înșală nevasta, soția neglijată și furioasă, amanta fatală și imprevizibilă (...). Eleganță, rafinament, bun-gust, umor de calitate.

Irina Budeanu

ABC, 24 octombrie 2003

 

...Perechile înfățișate de Alan Ayckbourn sunt prinse într-o plasă de minciuni și infidelități, într-o mașină de tocat neînțelegeri, într-un lanț de qui-pro-quo-uri. Satira nu are gravitate, lucrurile cu adevărat dramatice sunt date la iveală cu moderație, împachetate în clasicul umor englezesc, din care nu lipsesc ironia și autoironia. (...) Această comedie-oglindă, în care spectatorii de pe toate meridianele se recunosc, stârnește mai tot timpul hazul, exprimat de la zâmbetul îngăduitor, până la hohotul de râs, răsplătind inteligența poantelor.

Eugen Comarnescu

Cronica Română, 24 octombrie 2003Stagiunea 2014 – 2015 s-a încheiat.

Vă mulţumim că aţi fost alături de noi şi vă aşteptăm să reveniţi în sala de spectacol la începutul toamnei! 

 

Teatrul Mic
este o Instituţie publică de cultură,
subvenţionată de Consiliul General
al Municipiului Bucureşti

Parteneri:

Parteneri media: