Premierele lunii aprilie la Teatrul Mic

În luna aprilie Teatrului Mic îşi îmbogățeşte repertoriul cu două spectacole noi – Când ploaia se va opri de Andrew Bovell, regia Radu Iacoban şi Copilul meu de Mike Bartlett, în premieră pe țară, regia Claudiu Goga. Ambele producții aduc în atenția publicului o serie de problematici complexe, derulate în spații şi timpuri diferite, transpuse scenic prin tehnici care amintesc de montajul de film.

 

Pe 1&2 aprilie, ora 19.00, la Sala Studio-Gabroveni 57, va avea loc premiera oficială a spectacolului Când ploaia se va opri de Andrew Bovell, în traducerea și regia lui Radu Iacoban, scenografia lui Tudor Prodan și muzica originală semnată de Aida Sosic. În distribuție: Alina Rotaru, Diana Cavallioti, Cezar Grumăzescu, Viorel Cojanu, Ionuț Vișan, Ilinca Manolache, Andreea Grămoșteanu, Virgil Aioanei, Andrei Brădean.

Piesa Când ploaia se va opri, scrisă de Andrew Bovell, a avut premiera mondială în februarie 2008 pe scena Teatrului Scott din Adelaide, Australia, iar în mai 2009 a fost pusă în scenă și în Europa, la Teatrul Almeida din Londra.

Scenariul dramatic se concentrează în jurul unei serii de povești interconectate din viețile a șapte personaje care se confruntă cu misterele trecutului lor pentru a-și înțelege viitorul, dezvăluind, astfel, modul prin care sunt transmise de la o generație la alta, tiparele de iubire, abandon, speranță și iertare. În final, asemenea imaginii revelatoare a ploii care inundă deșertul, un tânăr își găsește curajul să sfideze moștenirea trecutului.

Când ploaia se va opri e genul ăla de text care place de la prima lectură. Place în primă instanță ca cititor, și, mai apoi, te provoacă din orice ipostază ai avea în echipa de creație a spectacolului. Andrew Bovell imaginează un puzzle dramatic excepțional la nivel de replică si situație scenică. Și cam atât cu laudatio-ul adus textului. Restul, adică munca noastră de a aduce această poveste în fața spectatorilor, va fi spectacolul pe care ni-l dorim cât mai personal, imprevizibil și puternic. Felul în care va fi recepționat de spectatori rămâne un mister deopotrivă plăcut şi înfricoșător.” Radu Iacoban

Următoarele reprezentații sunt programate pe 13 şi 29 aprilie, la Sala Studio– Gabroveni 57.

Spectacolul Copilul meu de Mike Bartlett (dramaturg şi scenarist britanic multipremiat), în traducerea și regia lui Claudiu Goga va avea loc, în premieră națională, pe 9 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Atelier – Constantin Mille 16.

Scenariul piesei dramatizează explorarea tulburătoare a metodelor de convingere prin care un tată încearcă să stabilească o legătură afectivă cu fiul său și, în esență, cu însuși copilul care a fost cândva. În ciuda oricăror bune intenții acesta nu va reuși decât să creeze un mediu violent și ostil, și să amplifice, până în final, sentimentele de angoasă și frică.

 

Spectacolul dinamic și antrenant compune şi decompune un scenariu complicat în care traumele, neîmplinirile şi diferitele forme de abuz emoțional şi fizic, întâlnite în copilărie, ies la suprafață şi ne urmăresc pe parcursul întregii vieți de adult.

La crearea acestei montări construite cu precizie mecanică au contribuit: Corina Grămoșteanu (scenografie), Andrei Cozlac (video design), Decebal Marin (concept, creație și coordonare moment de animație), Marin Grigore și Andrei Constantin (sound design). Din distribuție fac parte Diana Cavallioti, Tudor Istodor, Irina Velcescu, Alina Rotaru / Silvana Mihai, Vlad Corbeanu, Cezar Grumăzescu, Rareș Florin Stoica, Marin Grigore, Beatrice Peter.  

 

Următoarea reprezentație este programată în data de 22 aprilie, ora 19.00, la Sala Atelier- Constantin Mille 16.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Atelier- Str. Constantin Mille nr.16 si Sala Studio – Str. Gabroveni, nr. 57).

Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...