„Moromeții” – Teatrul din Manual, lecturi performative în liceele bucureștene

Seria lecturilor performative în liceele bucureștene, TEATRUL DIN MANUAL, din anul școlar 2017-2018, se încheie astăzi, 23 mai, ora 12:00, cu spectacolul – lectură „Moromeții” de Marin Preda, dramatizare Mihaela Michailov, regia Radu Apostol, care va fi prezentat elevilor Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”.

 

Miercuri, 16 mai, ora 12:30, spectacolul-lectură „Moromeții” de Marin Preda a fost prezentat elevilor de clasa a XI-a și a XII-a ai Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”.

TEATRUL DIN MANUAL – lecturi performative în liceele bucureștene este un proiect de intervenție culturală conceput de Teatrul Mic în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, prin care ne propunem să familiarizăm liceenii cu conținutul textelor care alcătuiesc programa de Bacalaureat la disciplina Limba și Literatura Română.

Artiști profesioniști se pun în slujba procesului de educare și formare al liceenilor, venind în întâmpinarea dificultății de a stârni curiozitatea și interesul tinerilor pentru lectură, pentru studiul literaturii române, aspecte pe care publicul larg le conștientizează din ce în ce mai des, de la an la an, în momentul în care statisticile reflectă faptul că un număr tot mai mare de elevi nu reușesc să promoveze Examenul de Bacalaureat.

Proiectul TEATRUL DIN MANUAL – lecturi performative în liceele bucureștene va continua în anul școlar următor, 2018 – 2019, cu spectacolul-lectură „Pădurea Spânzuraților” de Liviu Rebreanu.
Fiecare spectacol-lectură va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, inspirate preponderent de subiectele din ultimii ani de la proba scrisă și proba orală a Examenului de Limbă și Literatură Română din cadrul Bacalaureatului.

Accesul la spectacolele-lectură va fi gratuit și se va desfășura în conformitate cu programul școlar al liceelor participante.

MOROMEȚII
de Marin PredaDramatizare: Mihaela Michailov
Regia: Radu Apostol

Distribuție:
Ilie Moromete – Claudiu Istodor
Catrina – Mihaela Rădescu
Paraschiv, Iocan, Agent I – Vlad Corbeanu
Nilă, Cocoșilă, Agent II – Viorel Cojanu
Niculae, Învățător – Vlad Logigan
Guica – Oana Albu

 

Stiri Recente
16feb. 2024
Teatrul Mic angajează!

Suntem în căutarea a două persoane calificate pentru postul de Electrician iluminat scenă.   CERINȚE: […]

Citeste mai mult...
29ian. 2024
DECLARAȚIA TEATRULUI MIC LEGATĂ DE INCIDENTUL PETRECUT PE 26 IANUARIE 2024, ÎN TIMPUL REPREZENTAȚIEI SPECTACOLULUI „EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE”

În primul sfert de oră al reprezentației spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug […]

Citeste mai mult...
24ian. 2024
EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE – O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL MIC

  Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „ Eu sunt propria mea soție” de […]

Citeste mai mult...