Medeea – o nouă premieră la Teatrul Mic

 

Teatrul Mic prezintă pe 18 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Atelier – Str. Constantin Mille nr.16, premiera oficială a spectacolului „Medeea” de Euripide, versiunea modernă rescrisă de Ben Power, în regia lui Vlad Massaci, cu Andreea Grămoșteanu în rolul principal.

Tragedia Medeei impresionează și azi, în aceeași măsură ca acum 2500 de ani, când Euripide i-a scris pentru prima dată povestea.

 

Vlad Massaci, atras de forța și pasiunea acestui personaj mitologic, repune în discuție chestiunea promisiunilor încălcate și a trădării, și scoate în evidență în montarea actuală, de o teatralitate profundă, latura umană și duală a Medeei

 

În noua sa versiune, îmbinând clasicul cu modernul, Ben Power aduce cea mai teribilă tragedie a lui Euripide în contemporaneitate, căutându-i esența și oferind sprectatorului o experiență mai intimă în relație cu personajul central.

Regizorul Vlad Massaci afirmă: Este o adaptare în sensul în care dispar multe personaje și se esențializează povestea, dar limbajul este tot unul poetic. Numai că, are o poezie mult mai directă și mai frustă. În timp ce traduceam piesa, mi-am dat seama că există acolo un vers – Dreptate, ochii plânși cer să te vadă! Și de aici am pornit povestea acestui spectacol. Este ceva extrem de auster și de cerebral. Când am luat textul, nu îmi puteam imagina pe nimeni altcineva în rolul acesta, în afară de Andreea. Ea va fi o Medeea extrem de calculată și cerebrală, și în același timp extrem de fragilă, emoțională și emoționantă.

 

Din distribuție mai fac parte actorii: Marin Grigore, Radu Zetu, Liliana Pană, Alina Rotaru, Vlad Corbeanu, Andrei Brădean, Mihail Jindiceanu, Gheorghe Jindiceanu , Andrei Eduard Călin și Filip Mihai Serigeanu.

Decorul este semnat de Adrian Damian, iar costumele de Șteff Chelaru.

 

Versiunea rescrisă de britanicul Ben Power a avut premiera la Londra, pe scena Teatrului Național, în iulie 2014, în regia lui Carrie Cracknell, cu Helen McCrory în rolul principal.

 

Următoarea reprezentație este programată la Sala Atelier, pe 29 octombrie 2023, ora 19.00.

 

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Atelier si Sala Studio).

 

MEDEEA – Premiera națională

de Euripide, versiunea modernă de Ben Power

Regia și traducerea: Vlad Massaci

Decorul: Adrian Damian

Costumele: Șteff Chelaru

Lumini: Vlad Lăzărescu

Asistent regie: Elena Tudorache

Producător delegat: Arti Trandafir

 

Distribuția:

Medeea – Andreea Grămoșteanu

Creon – Radu Zetu

Iason – Marin Grigore

Aegeus – Vlad Corbeanu

Însoțitor a lui Iason – Andrei Brădean

Corul – Liliana Pană

Doica – Alina Rotaru

Cei doi fii ai Medeei – Mihail Jindiceanu, Gheorghe Jindiceanu / Andrei Eduard Călin

Filip Mihai Serigeanu

Stiri Recente
02iul. 2024
Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută!

Teatrul Mic vă urează vacanță plăcută și să ne revedem cu bine, cu forțe proaspete […]

Citeste mai mult...
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...