Legături primejdioase revine pe scena Teatrului Mic

După o absență îndelungată, unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul actual al Teatrului Mic, Legături primejdioase de Christopher Hampton, după romanul lui Choderlos de Laclos, regizat de Cristi Juncu, revine pe scena Sălii Atelier a Teatrului Mic, fiind programat să se joace în datele de 14 şi 15 aprilie, de la ora 18:30.

Spectacolul îi aduce în prim plan pe actorii Florin Piersic Jr., Diana Cavallioti, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Ana Bianca Popescu, Silvana Mihai, Rodica Mandache, Ionut Vişan, Beatrice Peter.

Regizorul Cristi Juncu subliniază: Ideea că mintea omenească poate cunoaște și stăpâni lumea (deloc străină vremurilor pe care le trăim acum) dictează și conduita protagoniștilor spectacolului nostru, un viconte și o marchiză. Revoluția lor nu urmărește însă pulverizarea unei ordini statale tradiționale, ci își propune să destrame un imperiu niciodată învins: cel al simțurilor.

Anul trecut spectacolul a fost apreciat de un public român şi international, în cadrul celei de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar la Gala Premiilor UNITER din anul 2020 producția a câştigat un trofeu, la categoria Cea mai bună scenografie, acordat Cristinei Milea.

Extrase din presa de specialitate:

„Un text despre substraturile manipulatoare ale seducţiei, un actor carismatic în rolul lui Valmont (Florin Piersic Jr.) cu parteneri de scenă de calibru interpretativ similar, cu o regie (Cristi Juncu) mizând pe susţinerea actoricească emulată de lucrul la fineţuri scenice, într-o scenografie ingenioasă ca dispunere a perimetrelor de joc şi a culoarelor de privit ale publicului, cu inserţiile muzicale pline de originalitate (″instrumente″ din sticlă) ale Adei Milea, adică Legături primejdioase. Primejdios, într-adevăr, dă dependenţă de teatru!” Oltiţa Cîntec in Liternet.ro

Legături primejdioase este un spectacol bine articulat, care spune povestea viciului şi a puterii cu farmec şi intensitate. O demonstraţie elegantă a continuităţii aceloraşi mijloace de a subjuga şi cuceri şi un demers artistic rotund, în care jocul de-a trecutul – prezent continuu funcţionează ca o lupă asupra propriilor noastre mici jocuri manipulatorii. ”Alina Epîngeac în Yorick.ro

„la felul cum a gândit Cristi Juncu spectacolul ca întreg, se remarcă încă de la primele scene dorința lui de accentua actualitatea subiectului, pentru că astăzi, mai mult decât oricând, vorbim despre manipulare, perversitate și jocul cu sentimentele celorlalți ca principale forme pe care le capătă procesul de dezumanizare.” Nona Rapotan în BookHub.ro

 

 

 

 

 

 

 

Biletele sunt disponibile online pe www.teatrulmic.ro, site-ul bilet.ro şi la casele de bilete ale Teatrului Mic- Constantin Mille 16 și Gabroveni 57.

 

Stiri Recente
16feb. 2024
Teatrul Mic angajează!

Suntem în căutarea a două persoane calificate pentru postul de Electrician iluminat scenă.   CERINȚE: […]

Citeste mai mult...
29ian. 2024
DECLARAȚIA TEATRULUI MIC LEGATĂ DE INCIDENTUL PETRECUT PE 26 IANUARIE 2024, ÎN TIMPUL REPREZENTAȚIEI SPECTACOLULUI „EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE”

În primul sfert de oră al reprezentației spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug […]

Citeste mai mult...
24ian. 2024
EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE – O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL MIC

  Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „ Eu sunt propria mea soție” de […]

Citeste mai mult...