IN MEMORIAM MONICA GHIUȚĂ

Teatrul Mic anunță cu mare regret trecerea în neființă a îndrăgitei actrițe Monica Ghiuță. 

A făcut peste 100 de roluri în teatru, film sau piese radiofonice. A debutat în 1966 în filmul „Vremea Zăpezilor”, devenind însă cunoscută cu rolul Silviei din „Toamna Bobocilor” în 1975 și, a fost nominalizată în 2015 la Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol secundar cu partitura din ”Lindenfeld o poveste de dragoste”.

Cariera sa a fost strâns legată de Teatrul Mic unde a interpretat roluri ca: Safta din ”Maidanul cu dragoste” de George Mihail Zamfirescu, regia Grigore Gonța; Agnes în ”Don Juan” de J.B. Poquelin Moliere, regia Dragoș Galgoțiu sau Madame Orsola în ”Piațeta” de Carlo Goldoni, regia Silviu Purcărete.

La aniversarea celor 50 de ani de la înființarea Teatrului Mic, Monica Ghiuță spunea: ”În Teatrul Mic mi-am cernut tinerețea, energia, succesele, iubirile, rolurile, aplauzele, chiar și căderile, dacă au fost. Scena ar trebui să povestească, dacă ar putea ce s-a petrecut în acest teatru. Cât de mult mi-am iubit colegii, cât de mult i-am respectat, cât de mult i-am regretat, chiar și acum când timpul aleargă prea repede…nu uit regizorii care mi-au încredințat anticipat succesele mele. Și totuși, fără public nu aș fi existat ca slujitoare a acestui templu”.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

 

Stiri Recente
16feb. 2024
Teatrul Mic angajează!

Suntem în căutarea a două persoane calificate pentru postul de Electrician iluminat scenă.   CERINȚE: […]

Citeste mai mult...
29ian. 2024
DECLARAȚIA TEATRULUI MIC LEGATĂ DE INCIDENTUL PETRECUT PE 26 IANUARIE 2024, ÎN TIMPUL REPREZENTAȚIEI SPECTACOLULUI „EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE”

În primul sfert de oră al reprezentației spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug […]

Citeste mai mult...
24ian. 2024
EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE – O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL MIC

  Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „ Eu sunt propria mea soție” de […]

Citeste mai mult...