IN MEMORIAM MONICA GHIUȚĂ

Teatrul Mic anunță cu mare regret trecerea în neființă a îndrăgitei actrițe Monica Ghiuță. 

A făcut peste 100 de roluri în teatru, film sau piese radiofonice. A debutat în 1966 în filmul „Vremea Zăpezilor”, devenind însă cunoscută cu rolul Silviei din „Toamna Bobocilor” în 1975 și, a fost nominalizată în 2015 la Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol secundar cu partitura din ”Lindenfeld o poveste de dragoste”.

Cariera sa a fost strâns legată de Teatrul Mic unde a interpretat roluri ca: Safta din ”Maidanul cu dragoste” de George Mihail Zamfirescu, regia Grigore Gonța; Agnes în ”Don Juan” de J.B. Poquelin Moliere, regia Dragoș Galgoțiu sau Madame Orsola în ”Piațeta” de Carlo Goldoni, regia Silviu Purcărete.

La aniversarea celor 50 de ani de la înființarea Teatrului Mic, Monica Ghiuță spunea: ”În Teatrul Mic mi-am cernut tinerețea, energia, succesele, iubirile, rolurile, aplauzele, chiar și căderile, dacă au fost. Scena ar trebui să povestească, dacă ar putea ce s-a petrecut în acest teatru. Cât de mult mi-am iubit colegii, cât de mult i-am respectat, cât de mult i-am regretat, chiar și acum când timpul aleargă prea repede…nu uit regizorii care mi-au încredințat anticipat succesele mele. Și totuși, fără public nu aș fi existat ca slujitoare a acestui templu”.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

 

Stiri Recente
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...
02apr. 2024
LABORATOR DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC

Teatrul Mic din București lansează azi, 2 aprilie 2024, un laborator de dramaturgie contemporană, cu […]

Citeste mai mult...