EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE – O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL MIC

 

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „ Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

Producția este un One Man Show cu actorul Gabi Costin care prezintă o poveste plină de amintiri, nuanțe și emoții puternice ale lui Charlotte von Mahlsdorf, un personaj cu multiple straturi și secrete, din renumitul text, bazat pe o poveste reală – „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright.

 

Spectacolul explorează complexitatea identității și lupta pentru autenticitate, reușind să îmbine umorul, dramatismul și introspecția într-o poveste tulburătoare despre identitate și autodescoperire.

 

Doug Wright este un dramaturg și scenarist american, cu o carieră remarcabilă în lumea teatrului și cinematografiei, cunoscut pentru piesa sa de teatru „I am my own wife” („Eu sunt propria mea soție”), care a primit în anul 2004 Premiul Pulitzer pentru Teatru și Tony Award pentru Cel mai bun spectacol. Acesta este apreciat pentru felul în care provoacă publicul să reflecte asupra lumii și condiției umane, explorând psihologia personajelor și prin creațiile sale.

Premiera spectacolului a avut loc în anul 2003 la New York, la o companie de teatru independent – Playwrights Horizons. Începând cu anul 2004, producția s-a bucurat de un imens succes pe cele mai importante scene din Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic dar și din Europa. Premiera europeană a producției a avut loc în anul 2004 la Statdsteater din Stockholm.

 

„Universul extrem de bogat al lui Charlotte, atât interior cât și exterior, m-a fascinat încă de la prima lectură a textului. Acesta a fost motivul pentru care mi-am dorit să construiesc, alături de minunata mea echipă, formată din scenografa Ioana Pashca și compozitorul Cezar Antal, un spectacol asemănător unui vehicul care te poartă într-o călătorie de explorare a diverselor fațete care compun acest amalgam de ipostaze pe nume „Charlotte”.

Desigur, totul a pornit de la admirația și dragostea sinceră pe care le am dintotdeauna pentru actorul Gabi Costin, el însuși purtător al unei lumi fascinant de bogate, cel puțin pe măsura talentului său.

Vă invităm să porniți cu noi la drum!”

Teodora Petre

 

 

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma  bilet.ro  și de la casele de bilete ale Teatrului Mic (Sala Atelier și Sala Studio).

 

Eu sunt propria mea soție – PREMIERĂ OFICIALĂ
de Doug Wright

 

Traducerea și regia: Teodora Petre
Scenografie și lighting design: Ioana Pashca
Mișcare scenică: Alina Petrică
Muzică originală: Cezar Antal
Video: Gabi Costin

 

Distribuția:
Charlotte: Gabi Costin

 

Durata spectacolului: 1h 50min | Recomandat: 12+

Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...