Doamne Ferește! de Lia Bugnar, în premieră, la Teatrul Mic

Teatrul Mic prezintă premiera oficială a spectacolului „Doamne ferește! scris și regizat de Lia Bugnar, scenografia Ioana Pashca, muzica Marin Grigore şi Oana Puşcatu, duminică, 12 martie 2023, ora 19.00, la Sala Studio- Gabroveni 57.

Montarea subliniază nevoia fiecăruia dintre noi de a fi acceptați și iubiți, mai ales de către cei mai  apropiați, indiferent de alegerile personale și tiparele sociale în care trăim.

 

Lia Bugnar: „E un privilegiu să pornești un spectacol de la actorii pe care (alt privilegiu!) i-ai ales. Cred în actori mai mult decât în oricare altă componență a unui spectacol. Liliana Pană, Irina Rădulescu, Oana Pușcatu, Grigore Marin și Toma Cuzin mi-au dat povestea pe care o spunem în Doamne ferește! I-am văzut și am știut ce trebuie să scriu. N-am să vă mint, e ca în toate piesele mele, o poveste despre iubire. Neîncadrabilă în comedie sau dramă, pentru că râsul se amestecă indisciplinat cu nodul în gât. Cinci oameni care vor să fie iubiți vă spun povestea lor și Doamne ferește! să nu veniți la spectacol. Ar fi o pierdere și pentru voi, și pentru noi.”

 

Lia Bugnar este o actriță care scrie teatru. Poate că asta e explicația pentru faptul că în spectacolele ei actorii au partituri aproape egale, noțiunea de „rol secundar” e ceva străin pieselor ei. Scrie poveşti în care actorii sunt puşi în situații care să le dea ocazia să-şi folosească harul în cel mai ofertant mod. Aici nu se simte, Oase pentru Otto, Stă să plouă, Jocul de-a adevărul, Noi4, Peretele, O piesă deşănțată, Şapte dintr-o lovitură, Două liniuțe, Masculin-Feminin, Melcul, 10 pentru NY, Felii, Fata din Curcubeu, Această Sonia, Musca, paie şi bătăie, Si cu pisica ce-ați făcut?, Ce avem noi aici? sunt spectacole care s-au jucat cu săli pline de-a lungul celor 20 de ani de când Lia a început să scrie şi să monteze spectacole, atât în mediul independent (Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Godot, Teatrul de Artă), cât şi la teatre de stat (TNB, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Radu Stanca din Sibiu). De asemenea, are o activitate semnificativă şi ca scenaristă de film (Bună, ce faci?, Perfect sănătos, Moon Hotel Kabul) şi seriale TV (Vlad, Clanul).

Spectacolul capătă anvergură mai ales prin inserțiile de musical și solo-uri emoționante și puternice, dar și prin intermediul replicilor autoironice, încărcate de speranța de bine și profunzimea care inspiră la reflecție.

Ce anume stă la baza unei familii fericite? Cum se definește o relație ideală de iubire? Care ar fi limitele pe care suntem dispuși să le încălcăm pentru a fi fericiți? Cu aceste dileme și întrebări se vor confrunta și cele cinci personaje din povestea de familie conturată cu un umor plin de înțelegere și duioșie.

 

Scenografa Ioana Pashca realizează un interior boem și un spațiu de joc ideal, ce dă ocazia actorilor să se integreze cât mai natural și în același timp să-i permită spectatorului să observe fiecare mișcare și fiecare detaliu important al acestui microunivers.

 

Următoarele reprezentații sunt programate pe 17 martie, 6 și 23 aprilie, la Sala Studio a Teatrului Mic – Str. Gabroveni 57.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Atelier si Sala Studio).

 

 

DOAMNE FEREŞTE!

de Lia Bugnar

 

Dinu: CUZIN TOMA

Matilda: LILIANA PANĂ

Ovi: MARIN GRIGORE

Pati: OANA PUŞCATU

Ela: IRINA RĂDULESCU

 

Regia: LIA BUGNAR

Scenografia: IOANA PASHCA

Muzica: MARIN GRIGORE, OANA PUŞCATU

Producător delegat: ADINA CHIRIȚĂ

 

 

 

 

 

Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...