„Bull” și „Noapte bună, mamă!” se joacă la ARCUB

 

Teatrul Mic anunță deschiderea stagiunii 2021-2022 și programarea spectacolelor „Bull” și „Noapte bună, mamă!” cu sprijinul ARCUB, la Sala Mare (Str. Lipscani 84-90) în datele de 8, respectiv 10 septembrie 2021, de la ora 19:00.

Spectacolul „Noapte bună, mamă” de Marsha Norman, regizat de Vlad Massaci și jucat impecabil de actrițele Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski- Medeleanu, a avut premiera la finalul stagiunii trecute și reprezintă a doua montare a acestui titlu pe scena Teatrului Mic, după spectacolul lansat în 1988, ale cărui protagoniste au fost Olga Tudorache și Liana Ceterchi.

În același timp, scena sălii mari ARCUB se află tot la o doua întâlnire cu acest text, după montarea semnată de regizorul Mircea Cornișteanu în anul 2014, cu o distribuție de excepție – Florina Cercel și Cerasela Iosifescu.

Piesa ce stă la baza spectacolului a fost premiată cu Pulitzer în 1983 și nominalizată la Premiile Tony, fiind un text ofertant ce dă ocazia actrițelor să strălucească.

În legătură cu decizia de a opta pentru acest text, regizorul Vlad Massaci  afirmă că „Noapte bună, mamă! de Marsha Norman este un text propus în programul „Teatrul pentru actori… și numai cu actori” al Teatrului Mic, un program care s-a concentrat mai mult pe detaliile interpretării actoricești și mai puțin pe viziunea regizorală. Deci, lucrul cu actorul este ceea ce primează și aici. Repetițiile la spectacol s-au desfășurat în bună parte pe Zoom, ceea ce a și dus la ideea spectacolului pe care îl veți vedea.

 „Noapte bună, mamă!” povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, se află amănunte ascunse cu grijă si sunt reglate conturi până acum nereglate. Sunt sigur că ne vom regăsi cu toții în personajele Marshei Norman! Invit spectatorii la întâlnirea cu două minunate actrițe ale Teatrului Mic – Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski.”

 

„Bull” de Mike Bartlett este celălalt spectacol găzduit de ARCUB, în virtutea parteneriatului dintre cele două instituţii, fiind programat să se joace în datele de 8 și 30 septembrie, de la ora 19:00.

Spectacolul regizat de Silviu Debu, cu Gabi Costin, Vlad Corbeanu, Diana Cavallioti și Virgil Aioanei, în rolurile principale, se pliază pe contextul actual, în care firmele și companiile mari au fost nevoite, din cauza pandemiei, să recurgă fie la restructurări, fie la reorganizarea și modificarea desfășurării activității angajaților – în regim de telemuncă.

Biletele  vor putea fi achiziționate direct de la casa de bilete a Teatrului MIC (Gabroveni 57), de la casa de bilete a sediului ARCUB (Str. Lipscani 84-90) sau online de pe website-ul www.teatrulmic.ro și  platforma www.bilet.ro.  

Pentru mai multe detalii despre spectacolele și programul Teatrul Mic ne puteți urmări constant pe www.teatrulmic.ro și conturile de Facebook și Instagram ale teatrului.

 

Spectacolele Teatrului Mic se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii și a respectării distanţei dintre spectatori etc.), iar capacitatea sălii va fi redusă la 70 %, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...