„Bull” sau despre fenomenul de bullying – o nouă premieră la Teatrul Mic

 

 

Teatrul Mic prezintă joi, 11 și vineri, 19 martie 2021, ora 19:00, la Sala Studio – Gabroveni 57, primele reprezentații ale spectacolului Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu.

Acesta reprezintă cel de-al doilea proiect care iese la rampă, fiind inclus în cadrul programului „Teatru pentru actori… si numai cu actori” demarat la finalul lunii octombrie 2020, odată cu noile restricții care au impus sistarea activității cu publicul în instituțiile de cultură. Scopul proiectelor inițiate atunci a fost acela de a continua activitatea teatrului și de a valorifica potențialul creativ al trupei artistice.

Spectacolul „Bull” se pliază pe contextul actual, în care firmele și companiile mari au fost nevoite, din cauza pandemiei, să recurgă fie la restructurări, fie la reorganizarea și modificarea desfășurării activității angajaților – în regim de telemuncă, conform măsurilor de siguranță sanitară.

Acțiunea se concentrează în jurul a trei colegi de birou, angajați ai unei companii, care, puși în situația de a-și demonstra aptitudinile pentru a-și păstra job-urile, încearcă să îl pună într-o lumină cât mai proastă, în fața șefului, pe cel considerat a fi mai slab dintre ei. Începe jocul rece și crud, de-a victima și prădătorii.

„Bull, așa cum sugerează și titlul, este un text care are ca temă bullying-ul la care sunt supuși angajații din mediul corporatist și nu numai. Cei care din diverse motive nu pot să «țină pasul» cu restul echipei sunt eliminați rapid dintr-un sistem bazat pe rezultate imediate și pe imagine, sistem în care se încadrează perfect și compania din piesa scrisă de Mike Bartlett. Membrii echipei care se simt mai puternici se coalizează și se debarasează de cei pe care îi consideră a fi mai slabi, nu doar fără niciun fel de regrete, ci și fiind cuprinși de o plăcere sadică pe parcursul întregului proces care uneori seamănă cu un ritual. Corectitudinea și meritocrația sunt singurele arme pe care cel ce urmează a fi sacrificat le poate folosi pentru a se apăra. Dar oare lumea în care trăim se bazează pe astfel de valori pentru a merge mai departe?” Silviu Debu

Biletele  pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

BULL

de Mike Bartlett

 

Traducerea: Ilinca Hărnuț

Regia: Silviu Debu

Consultant scenografie: Ioana Pashca

Cu: Gabi Costin, Diana Cavallioti, Virgil Aioanei, Vlad Corbeanu

Stiri Recente
16feb. 2024
Teatrul Mic angajează!

Suntem în căutarea a două persoane calificate pentru postul de Electrician iluminat scenă.   CERINȚE: […]

Citeste mai mult...
29ian. 2024
DECLARAȚIA TEATRULUI MIC LEGATĂ DE INCIDENTUL PETRECUT PE 26 IANUARIE 2024, ÎN TIMPUL REPREZENTAȚIEI SPECTACOLULUI „EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE”

În primul sfert de oră al reprezentației spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug […]

Citeste mai mult...
24ian. 2024
EU SUNT PROPRIA MEA SOȚIE – O NOUĂ PREMIERĂ LA TEATRUL MIC

  Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „ Eu sunt propria mea soție” de […]

Citeste mai mult...