A douăsprezecea noapte de William Shakspeare, în premieră la Teatrul Mic

 

Teatrul Mic prezintă sâmbătă, 26 martie, de la ora 19:00, la Sala Atelier- Constantin Mille 16, premiera spectacolului

„A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare,  în versiunea regizorală a Nonei Ciobanu.

Nona Ciobanu:„Dacă muzica e hrana dragostei, cântați-mi…” spune Orsino, la debutul piesei lui Shakespeare. Ce se întâmplă atunci când te îndrăgostești de persoana nepotrivită? Naufragiată în Iliria împreună cu fratele ei, de care este separată, Viola, travestită în băiat, îl iubește în taină pe Orsino, cel înamorat fără speranță de Olivia, care se îndrăgostește instant de Viola-băiat.

Timpul din A douăsprezecea noapte devine aproape lichid într-un balansoar al cărui poli sunt cei doi O: Orsino și Olivia. Un timp în care se amestecă identități, se născocesc farse care generează comedia și în egală măsură melancolia unei povești despre iubire, seducție, ambiguitate și confuzia creată de amestecul dintre sexe.

O poveste jucată cu mult umor de actori versatili, din trei generații, ai Teatrului Mic: Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Valentina Popa, Alexandru Voicu, Oana Albu, Radu Zetu, Marian Olteanu, Andrei Brădean, Oana Pușcatu.”

Jocul inegal al iubirii și al hazardului reprezintă una dintre temele centrale din această poveste shakespeariană plasată într-un univers atemporal, plin de mister.

Montarea impresionează prin teatralitatea situațiilor comice, prin multitudinea de planuri captivante din punct de vedere vizual, prin emoția momentelor muzicale si coregrafice, și propune, în final, publicului spectator, ideea de a avea încredere și de a se lăsa purtat mereu de energia uimitoare a dragostei.

Scenografia spectacolului este semnată de Peter Košir și Nona Ciobanu, iar muzica originală este realizată de Ana Cristina Leonte.

Următoarele reprezentații sunt programate în datele de 3, 9, 17 și 27 aprilie, ora 19.00.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului Mic- Constantin Mille 16 și Gabroveni 57.

 

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

de William Shakespeare

Traducerea: Mihnea Gheorghiu
Regia artistică: Nona Ciobanu
Scenografia, light design, concept video: Peter Košir, Nona Ciobanu
Muzica originală: A-C Leonte
Cântecul Bufonului: Vasile Șirli
Real- Time 3D mapping: Costin Olaru
Producător delegat: Arti Trandafir
Regizor tehnic: Oana Iamandi
Sufleor: Elena Preda
Cu: Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Valentina Popa, Alexandru Voicu, Oana Albu, Radu Zetu, Marian Olteanu, Andrei Brădean, Oana Pușcatu
Stiri Recente
07iun. 2024
Câștigătorii LABORATORULUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LA TEATRUL MIC 2024

Dragii noștri, anunțăm cu bucurie câștigătorii 𝐋𝐀𝐁𝐎𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀𝐓𝐔𝐑𝐆𝐈𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐄𝐌𝐏𝐎𝐑𝐀𝐍Ă 𝐋𝐀 𝐓𝐄𝐀𝐓𝐑𝐔𝐋 𝐌𝐈𝐂 2024! Materialele […]

Citeste mai mult...
03mai 2024
Teatrul Mic vă urează Paște Fericit!

  Dragi spectatori,   Echipa Teatrului Mic vă urează Paște fericit și Sărbători pline de […]

Citeste mai mult...
15apr. 2024
REVIZORUL – Premieră oficială la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „REVIZORUL” de Nikolai Gogol, regia artistică și adaptarea Alexandru Dabija, scenografia Ioana Pashca, […]

Citeste mai mult...