Teatrul schimbă lumea - 5 reprezentații de succes ale Teatrului Mic în cadrul FNT 2017

Teatrul schimbă lumea - 5 reprezentații de succes ale Teatrului Mic în cadrul FNT 2017

 

Teatrul Mic a fost onorat să participe la cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Național de Teatru cu trei dintre producțiile stagiunii 2016-2017: poemul teatral rock, Deșteptarea primăverii, în regia și scenografia lui Vlad Cristache; spectacolului Karamazovii, regizat de Nona Ciobanu și Familia Fără Zahăr, în regia lui Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional REPLIKA.

În urma celor cinci reprezentații, de o înaltă ținută profesională și îndelung aclamate de către publicul festivalului, rămân mulțumirile adresate echipei organizatoare a Festivalului Național de Teatru, Uniunii Teatrale din România -  UNITER, Teatrului Național I.L. Caragiale din București, finanțatorilor - Ministerul Culturii și Identității Naționale și Primăria Municipiului București prin ARCUB – și partenerilor instituționali, sponsorilor, partenerilor media și co-organizatorilor festivalului. 

Mulțumiri speciale pentru devotamentul și implicarea totală merită și întrega echipă artistică, tehnică și administrativă a Teatrului Mic.

Cele trei producții care au reprezentat Teatrul Mic în cadrul celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului Național de Teatru sunt selecționate la numeroase alte festivaluri, atât în București cât și în provincie. Deșteptarea Primăverii, în regia și scenografia lui Vlad Cristache, cu muzică și versuri compuse de Daniel Rocca și interpretarea live, full electric, a trupei FiRMA, a participat la unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru - Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), dar și în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului de teatru profesionist dedicat adolescenților – Excelsior Teen-Fest. Parcursul selecționărilor continuă cu invitația de a participa la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului de Teatru Clasic din Arad (FITCA), în data de 18 noiembrie 2017.

 

Cea de-a doua mare producție, spectacolul Karamazovii de Horia Lovinescu și Dan Micu, după romanul Frații Karamazov de F.M. Dostoievski, regizat de Nona Ciobanu, este programat în data de 10 noiembrie 2017 în cadrul Festivalului de Dramaturgie Contemporană, organizat de Teatrul ”Sică Alexandrescu”, de la Brașov.

De asemenea, spectacolul Familia Fără Zahăr, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, în regia lui Radu Apostol, cu versuri scrise de Bobi Dumitraș, după texte de Mihaela Michailov și muzică compusă de Bobo Burlăcianu, a avut participări semnificative începând cu luna mai a acestui an: ”Săptămâna absolvenților", de la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș; Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS 2017, Festivalul Tânăr de la Sibiu. În data de 8 noiembrie 2017, spectacolul va fi jucat în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional Temps d’Images, de la Cluj Napoca.

 

 

 

 

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.