...ESCU ...ESCU...ESCU ...ESCUViata si moartea lui Richard al II-lea Viata si moartea lui Richard al II-leaViata si moartea lui Richard al II-lea Viata si moartea lui Richard al II-leaAnul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Anul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Anul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Anul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Anul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Apa Vie Apa VieApa Vie Apa VieApa Vie Apa VieApa Vie Apa VieApa Vie Apa VieTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiFamilia Fara Zahar Familia Fara ZaharFamilia Fara Zahar Familia Fara ZaharFamilia Fara Zahar Familia Fara ZaharFamilia Fara Zahar Familia Fara ZaharFamilia Fara Zahar Familia Fara Zahar
Teatrul din Manual - Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război
Teatrul din Manual - Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu


TEATRUL DIN MANUAL 
- lecturi performative în liceele bucureștene este un proiect de intervenție culturală conceput de Teatrul Mic în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, prin care ne propunem să familiarizăm liceenii cu conținutul textelor care alcătuiesc programa de Bacalaureat la disciplina Limba și Literatura Română.

Artiști profesioniști se pun în slujba procesului de educare și formare a liceenilor, venind în întâmpinarea dificultății de a stârni curiozitatea și interesul tinerilor pentru lectură, pentru studiul literaturii române, aspecte pe care publicul larg le conștientizează din ce în ce mai des, de la an la an, în momentul în care statisticile reflectă faptul că un număr tot mai mare de elevi nu reușesc să promoveze Examenul de Bacalaureat.

Romanul Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu este al doilea text care stă la baza celui de-al doilea set de lecturi performative. Decupajul dramatizării urmărește tematica Examenului de Bacalaureat.


Regia: Radu Apostol
Dramatizarea: Mihaela Michailov


Distribuția:

Ștefan Gheorghidiu - Cristi Iacob
Ela - Gabriela Iacob
Căpitanul Dimiu, Predescu - Claudiu Istodor
Locotenent Orișan, Călător - Ionuț Vișan
Căpitan Corabu, Călător - Radu Apostol

Coordonarea sesiunii de Q&A: Mihaela Michailov și Radu Apostol

Sala: Liceul Teoretic Bilingv
Durata: 1h 30'