Teatrul Mic anunță cu regret trecerea în neființă a marii actrițe Olga Tudorache

Teatrul Mic anunță cu regret trecerea în neființă a marii actrițe Olga Tudorache

Actrița Olga Tudorache, angajată a Teatrului Mic până în anul 1978, a plecat dintre noi în în cursul nopții de marți spre miercuri (17 spre 18 octombrie), în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din București. 

Profesor universitar al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale), Olga Tudorache a avut șase promoții de actori până la pensionare, printre care și actrițele Teatrului Mic, Rodica Negrea și Adriana Șchiopu.

În Teatrul Mic a interpretat peste 30 de roluri, dintre care amintim: Ducesa de Gloster în spectacolul Richard al II-lea (1966), în regia lui Radu Penciulescu; Văduva în spectacolul Ocolul pământului în 80 de zile (1963), în regia lui Radu Penciulescu; Beatrice în spectacolul Efectul razelor gamma asupra anemonelor (1977), regia Cătălina Buzoianu, alături de Rodica Negrea și Adriana Șchiopu; Fanny în spectacolul Premiera (1980), regia Laurențiu Azimioară; Ducesa de York în spectacolul Richard al III-lea (1983), în regia lui Silviu Purcărete.

   

                                                      Olga Tudorache în spectacolul Premiera (1980), regia Laurențiu Azimioară


    

"Teatrul Mic - E bine că exiști!", i-am scris pe un bilețel pus pe biroul lui Dinu Săraru la premiera spectacolului "Efectul razelor gamma asupra anemonelor"(foto), pentru că fără zbaterea lui acest spectacol nu ar fi existat.

Teatrul Mic - e greu de spus în cuvinte! (fragmente din volumul Teatrul Mic. 50 de ani, București, 2013)


Cei care au prețuit-o și au admirat-o îi vor putea aduce un ultim omagiu vineri, 20 octombrie, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L.Caragiale, în intervalul orar 10:00 - 14:00.
Începând cu ora 15:00 trupul neîsuflețit va fi depus la Biserica Krețulescu, urmând ca sâmbătă, 21 octombrie, ora 11:30, să fie înmormântată la Cimitirul Bellu.

Teatrul Mic este alături de familia îndoliată și va păstra vie amintirea unei mari actrițe, dar mai ales a unui Om care cu greu va putea fi uitat.

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.