RENDEZ-VOUS PE LUNA DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI

RENDEZ-VOUS PE LUNA DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI

De 55 de ani, Ziua Mondială a Teatrului este un prilej de sărbătoare pentru toți cei care văd, dincolo de scenă, de chipul actorilor sau de replicile lor, valoarea Teatrului. Născută dintr-o nevoie concretă, de a trage un semnal de alarmă guvernelor, politicienilor și liderilor lumii, 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului, unește toate scenele lumii, din dorința de a face conștient publicul că arta teatrului dă, cu adevărat, o dimensiune înaltă vieții.

Teatrul Mic se alătură acestei sărbători-manifest prin montarea specială a piesei Rendez-vous pe Lună, în regia lui Gelu Colceag, chiar cu destul de multă vreme înainte de premiera sa oficială.

Gelu Colceag a ales această zi pentru a puncta, prin spectacolul său, cu dragoste și din dragoste pentru teatru, importanța păstrării vii a scenei, a spectacolului de teatru, mai ales în acest moment prin care trece omenirea, în care realul și visul devin una, în care nu mai e timp pentru hrană spirituală și gânduri care transced preocupările zilnice.

 

După un text de Alexandr Galin, Rendez-vous pe Lună îi are în distribuție pe Dan Condurache, Claudiu Istodor, Ruxandra Enescu, Ana Bianca Popescu, Doina Teodoru, Raphaela Lei, Beatrice Peter, Valentina Popa.

An de an, Institutul Internațional de Teatru își alege un ambasador, care să împartă în toate colțurile Pământului, un mesaj tradus în peste 90 de limbi.

În acest an, actrița Isabelle Huppert afirmă: Pentru mine, teatrul este celălalt, este dialogul, este absenţa urii. Prietenia între popoare – nu prea ştiu ce vrea să însemne asta, dar cred în comunitate, în prietenia între actori şi spectatori, în unirea tuturor celor pe care-i reuneşte teatrul, cei care îl scriu, cei care îl traduc, cei care îl luminează, îl îmbracă, îl decorează, cei care îl interpretează, cei care îl fac, cei care merg la el. Teatrul ne apără, ne adăposteşte… Chiar cred că ne iubeşte… atât cât îl iubim… Mi-aduc aminte de un bătrân regizor tehnic de modă veche, care, înainte de ridicarea cortinei, în culise, spunea în fiecare seară, cu voce fermă: „Faceţi loc teatrului!” Acesta va fi cuvântul de încheiere. Acesta va fi cuvântul de încheiere. Mulţumesc.

 

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.