Marian Râlea, cel mai bun actor

Marian Râlea, cel mai bun actor

 

Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană, desfășurat la Brașov în perioada 10 - 19 noiembrie 2017, și-a anunțat aseară, 19 noiembrie, câștigătorii celei de-a XXVIII-a ediții, în cadrul unei ceremonii de închidere desfășurate la Teatrul Sică Alexandrescu. 

  

Teatre de renume din Republica Moldova, Marea Britanie, Ungaria și Franța au participat alături șase teatre din România, printre care și Teatrul Mic, transformând astfel Festivalul într-o manifestare multiculturală.

În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, juriul, format din regizorul Alexa Visarion, criticul de teatru Ion Cocora și actorul Mircea Rusu, i-au acordat actorului Marian Râlea premiul pentru CEL MAI BUN ACTOR. Distincția a fost acordată pentru interpretarea lui Feodor Pavlovici Karamazov/Străinul din spectacolul Karamazovii de Horia Lovinescu și Dan Micu, adaptare după romanul Frații Karamazov de F.M. Dostoievski, regia Nona Ciobanu.

Spectacolul a fost prezentat în deschiderea Festivalului vineri, 10 noiembrie, ora 19:00, iar alături de Marian Râlea în Karamazovii au fost Cristian Iacob, Radu Zetu, Rareș Florin Stoica, Bogdan Talașman, Oana Albu, Simona Mihăescu, Gabriela Iacob, Ion Lupu, Avram Birău, Petre Moraru și Alina Petrică.

 
Credit foto: Horia Petrașcu

Karamazoviiregia Nona Ciobanu a participat și în cadrul Festivalului Național de Teatru 2017, alături de alte două producții ale Teatrului Mic din anul curent, poemul teatral rock Deșteptarea primăverii de Frank Wedekind, în regia și scenografia lui Vlad Cristache, cu muzică și versuri compuse de Daniel Rocca și interpretarea live a trupei FiRMA și Familia Fără Zahăr, regia Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional REPLIKA.

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.