GHEORGHE VISU, CEL MAI BUN ACTOR INTR-UN ROL DE LUNGMETRAJ LA PREMIILE GOPO 2017

GHEORGHE VISU, CEL MAI BUN ACTOR INTR-UN ROL DE LUNGMETRAJ LA PREMIILE GOPO 2017

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România a avut loc marți seara, 21 martie 2017,  în Sala Mare a Teatrului Național București  „Ion Luca Caragiale”.

În cadrul galei, ajunsă la cea de-a XI-a ediție, Gheorghe Visu a câștigat pentru rolul polițistului Hogaș din lungmetrajul „Câini”, regizat de Bogdan Mirică, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal”.

Alături de Gheorghe Visu, la categoria „Cel mai bun actor în rol principal”, au fost nominalizați: Bogdan Dumitrache, pentru rolul George din filmul „Dublu”; András Hatházi pentru rolul Lucian din filmul „Orizont”; Mimi Brănescu pentru rolul Lary din filmul „Sieranevada” și Adrian Titieni pentru rolul Romeo din filmul „Bacalaureat”.

„Câini”, filmul regizat de Bogdan Mirică, a obținut, asemeni marelui câștigător, „Sieranevada”,  șase trofee Gopo: „Premiul pentru cel mai bun film de debut”, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal” (Gheorghe Visu), premiu oferit de Audi România, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar” (Vlad Ivanov), „Premiul pentru cea mai bună imagine” (Andrei Butică), „Premiul pentru cea mai bună muzică originală” (Codrin Lazăr, Sorin Romanescu), „Premiul pentru cel mai bun sunet” (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).

Gala a fost transmis în direct pe TVR 2, TVR 3, TVR HD dar și la Radio România Cultural și a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

În cadrul Galei, alături de alți 900 de invitați, s-au regăsit și o parte din actorii Teatrului Mic, Silvana Mihai (foto), Alexandru Voicu (foto) – a prezentat alături de Ada Galeș premiul pentru „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu) , Isabela Neamțu (foto).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

    

 

 

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.