...ESCU ...ESCU...ESCU ...ESCUViata si moartea lui Richard al II-lea Viata si moartea lui Richard al II-leaViata si moartea lui Richard al II-lea Viata si moartea lui Richard al II-leaAnul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Anul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Anul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Anul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Anul dispărut. 200/7 Anul dispărut. 200/7Apa Vie Apa VieApa Vie Apa VieApa Vie Apa VieApa Vie Apa VieApa Vie Apa VieTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiTinutul din miezul verii Tinutul din miezul veriiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiKaramazovii KaramazoviiFamilia Fara Zahar Familia Fara ZaharFamilia Fara Zahar Familia Fara ZaharFamilia Fara Zahar Familia Fara ZaharFamilia Fara Zahar Familia Fara ZaharFamilia Fara Zahar Familia Fara Zahar
Deșteptarea primăverii
Deșteptarea primăverii poem teatral rock

De Frank Wedekind

Regia și scenografia: Vlad Cristache

Muzica originală compusă de Daniel Rocca (solist al trupei FiRMA)

Interpretare live: Trupa FiRMA

Traducerea: Victor Scoradeț

„Deșteptarea Primăverii” este o dramă satirică, fiind centrată pe ”conflictul dintre generații” și contradicțiile interioare ale tinerilor, aruncând în aer norme, limite și secrete ale vârstei adolescentine. Tinerii visează la un paradis artificial care se opune universului adulților, se revoltă împotriva ipocriziei și a falselor valori în lipsa unor țeluri mai înalte sau a unui vis spre care să se îndrepte. Autorul însă, își caracteriza textul drept ”o reflectare luminoasă a vieții, în care am căutat să dau fiecărei scene tot umorul ei degajat, care se putea obține”.Trailer poem teatral rock DEȘTEPTAREA PRIMĂVERII pe YouTube sau Facebook.
Premiera oficială: 20 și 21 februarie 2017

Wendla Bergmann - Silvana Mihai/Alina Rotaru
Melchior Gabor - Alexandru Voicu/Ionuț Vișan
Moritz Stiefel - Rareș Florin Stoica/George Albert Costea
Ilse - Alina Petrică
Martha – Andreea Alexandrescu
Hanschen Rilow – Marian Olteanu/Cezar Grumazescu
Ernst – Silviu Debu/Razvan Krem Alexe
Otto – George Albert Costea/Rareș Florin Stoica
Thea – Alina Rotaru/Silvana Mihai
Robert – Cezar Grumăzescu/Marian Olteanu
Georg – Ionuț Vișan/Alexandru Voicu
Lammermeier – Răzvan Krem Alexe/Silviu Debu
Rectorul/Omul cu mască – Gelu Nițu
Domnul Gabor/Habebald – Gabriel Costin
Doamna Gabor – Mihaela Rădescu
Doamna Bergmann – Liliana Pană
Profesorul Knuppeldick/Pastorul Kahlbauch – Petre Moraru
Profesorul Zungenschlag/ Domnul Stiefel – Avram Birău
Profesorul Fliegentod/ Doctorul Von Brausepulver – Ion Lupu

Trupa FiRMA:
Daniel Rocca Stoicea
Sorin Erhan
Adrian Coman
Bărbuță C-tin Bărbășelu

Sunt gata să pariez că spectacolul cu „Deşteptarea primăverii” va fi unul de viaţă lungă, că va face săli pline şi că spectatorii vor fi preponderent tineri. Nu doar fiindcă în „Deşteptarea primăverii” e vorba despre tineri. Despre adolescenţi. Despre oameni nepregătiţi pentru viaţă, confruntaţi pe neaşteptate cu modificări biologice cutremurătoare, despre care nu ştiu nimic. - Mircea Morariu, O victorie – Deşteptarea primăverii la Teatrul Mic (Adevărul)

 

„Deşteptarea primăverii” în regia şi scenografia lui Vlad Cristache la Teatrul Mic este o deşteptare aşteptată a unui teatru. Odată cu acest spectacol-poem se poate porni la drum. Este o locomotivă puternică. Băncile vechi ale şcolii au de ce să se umple de spectatori care nu doar să ridice două degete, ci să îşi lovească palmele în ritm de rock la final de spectacol. Pentru că până atunci doar tăcerile vorbesc şi se aud doar lacrimile care se rostogolesc pe obraji.

Bun-venit, primăvară! - Alina Epîngeac, Primăvara Teatrului Mic (Yorick)

 

Două tabere, așadar, așază Vlad Cristache față în față, tinerețea cu primăvara ei cu tot, o armată de tineri frumoși, cu o energie teribilă, care se transmite la simpla intrare în scenă, tineri care aduc cu ei o lume întreagă și în care simți toate visele înflorind și pe care-i vezi încă nepervertiți de rigorile absurde ale unei societăți pe care instinctiv o resping, și dincolo, iarna cea lipsită de poezie a maturității, pe care Wendla o întrezărește în acea primă scenă în care își respinge trupul. Prin ochii celor dintâi, lumea adulților se vede strâmb, caraghios și deformat, așa cum o reprezintă Vlad Cristache. Iar toate această revoluție a primăverii asupra iernii e superb surprinsă de muzica live a trupei FiRMA, un fel de comentarii așezate ușor brechtian între diverse momente, surprinzând la un alt nivel imaginile din scenă, preluând sugestii și ducându-le mai departe. - Monica Andronescu, Când primăvara moare (Yorick)

 

Program:Vi, 20 Apr, ora 18:30
Sa, 21 Apr, ora 18:30
Jo, 03 Mai, ora 18:30
Vi, 04 Mai, ora 18:30
Sala: Sala Atelier a Teatrului Mic
Durata: 3h 20' (cu pauză)
Tarif: 30/20 Lei
cumpara bilet