Cinci actori ai Teatrului Mic selectați în cadrul programului

Cinci actori ai Teatrului Mic selectați în cadrul programului "Cehov/Kordonsky. Laborator de teatru"

 

Yuri Kordonsky, va susține un laborator de creație intensiv, dedicat unui număr de 27 de tineri actori români. Laboratorul de teatru se va desfășura în perioada 22 – 28 iulie în București, la Teatrul Național “I.L. Caragiale”.

Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Radu Iacoban, Rareș Florin Stoica și Ștefan Lupu sunt cei cinci actori ai Teatrului Mic, care de-a lungul celor șapte zile vor lucra pe texte de A. P. Cehov. Programul masterclass-ului va îmbina elemente de teorie cu lucrul practic pe scene din piesele Pescărușul, Trei surori, Unchiul Vania și Livada de vișini.

Metodologia laboratorului de teatru mixează experiența regizorului în multiplele montări ale pieselor cehoviene cu cea de profesor de regie și actorie în școli prestigioase de teatru, precum Columbia University, UC San Diego, George Washington University, Colgate University sau Eugene O’Neill Theater Center. În prezent, Yuri Kordonsky este Profesor de Regie în cadrul Yale School of Drama.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalul Naţional de Teatru (FNT), în colaborare cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală ”Ion Sava".


Festivalul Național de Teatru (ediția a 27-a) se desfășoară între 20-30 octombrie 2017 la București, iar Teatrul Mic participă cu trei spectacole: "Deșteptarea primăverii", în regia lui Vlad Cristache, "Familia Fără Zahăr", în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, în regia lui Radu Apostol și "Karamazovii", în regia Nonei Ciobanu.

 

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.