Alexandru Voicu, membru al juriului de concurs a Galei Tânărului Actor HOP 2017

Alexandru Voicu, membru al juriului de concurs a Galei Tânărului Actor HOP 2017

 

În acest an Gala HOP, ajunsă la cea de-a XX-a ediție, vine cu propuneri noi legate de structura juriului II, juriul de concurs.

Spre deosebire de ceilalți ani, ediția din 2017 a Galei îl are ca membru al juriului II și pe câştigătorul Marelui Premiu al ediţiei precedente, Alexandru Voicu. Alături de el, personalităţi teatrale autentice şi diferite, Mihai Măniuțiu, Ana-Ioana Macaria și Zsolt Bógdan, dar și un regizor de film, Adrian Sitaru, vor cântări și judeca performanțele actoricești ale participanților, alegând în final câștigătorii.

Alexandru Voicu a câștigat în 2016, la proba individuală, Marele Premiu Ștefan Iordache cu monologul Marele mecanism, adaptare după Hamlet de William Shakespeare.
Mie chestia asta mi se pare la Shakespeare foarte frumoasă, că automat te face să te implici cu tot ce ești și cu toate datele pe care le ai în acel moment. (Alexandru Voicu într-un reportaj realizat de TVR)

Gala HOP este o competiţie profesionistă care pune în valoare creativitatea, originalitatea şi aptitudinile deosebite ale tinerilor actori și se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor Facultăţilor de Teatru din Bucureşti şi din ţară (ultimele 5 promoţii).
Din echipa Galei HOP din acest ancoordonată de Miklós Bács, face parte și actorul Ștefan Lupu, care alături de alți 13 profesioniști, va lucra îndeaproape cu participanții Galei Tânărului Actor.

Marele Premiu al Galei, Premiul „Ștefan Iordache”, se acordă în memoria marelui artist, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră. Dacă inițial, începând cu ediția 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secțiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ștefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei.

 

 

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.