3 nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2018

3 nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2018

 

Nominalizările celei de-a XXVI-a ediții a Galei Premiilor UNITER au fost anunțate astăzi, 27 februarie. Gala se va desfășura pe 7 mai la Alba Iulia, iar Teatrul Mic se bucură de nominalizări la trei categorii, toate pentru poemul teatral rock Deșteptarea primăverii de Frank Wedekind, în regia și scenografia lui Vlad Cristache, cu muzică și versuri originale compuse de Daniel Rocca și interprearea live a trupei FiRMA.

Nominalizările Teatrului Mic sunt următoarele: 

Cel mai bun spectacol:
Poemul teatral rock Deșteptarea primăverii de Frank Wedekind, în regia și scenografia Vlad Cristache, cu muzică originală și versuri compuse de Daniel Rocca și live act, full electric, FiRMA

Cea mai bună actriţă în rol principal:
Silvana Mihai 
pentru rolul Wendla Bergmann din poemul teatral rock Deșteptarea primăverii.

Cel mai bun actor în rol secundar:
Rareş Florin Stoica 
pentru rolul Moritz Stiefel din poemul teatral rock Deșteptarea primăverii.

  
                                                                            Fotografii de Vlad Catană pentru TeenFest 2017

Poemul teatral rock Deșteptarea primăverii a fost selecționat în 2017 cele mai importante festivaluri de teatru din țară printre care Festivalul Național de Teatru (FNT), TeenFest, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad (FITCA).

Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Călin Ciobotari, Alina Epîngeac. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017. 

Lista completă a nominalizărilor poate fi consultată aici.

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.