"RENDEZ-VOUS PE LUNĂ" ÎN PREMIERĂ LA BRAȘOV

 

Ce-a de-a V-a ediție a Festivalului Săptămâna Comediei (Brașov, 14 - 21 mai), aduce în premieră pe scena Teatrului Sică Alexandrescu spectacolul regizat de Gelu Colceag, Rendez-vous pe Lună.

18 mai, ora 19:00, este momentul în care publicul brașovean se îmbarcă spre Lună și timp de o oră și cincizeci de minute trăiește printre vise spulberate, râde, făcând haz de necaz și, poate, la final are șansa de a se întoarce înapoi cu picioarele pe Pământ.

Spectacolul, după un text contemporan al dramaturgului rus Alexandr Galin, este o poveste universală. Luna însăși, și spațiul, controlează piesa, și pe fete. Ele sunt ca praful ceresc. Înțeleg ce înseamnă legile gravitaționale și pentru ele; pe fete le atrage Luna, treptat, le purifică, pentru că înțeleg cât de înspăimântător poate fi pe Pământ.

 

Am inventat o situație în care omul se alătură veșniciei și devine nemuritor. Despre asta este și <<Rendez-vous pe Lună>>. Cei doi foști cosmonauți, cu treizeci de ani în urmă, când erau tineri și se pregăteau să zboare către Lună, erau deja conectați la nemurire, la Marea Rusie, la Măreața Idee. Iar acum îi văd ca doi bătrâni, iar unul dintre ei încă ține la acea idee, încă visează.

Distribuție: Dan Condurache, Claudiu Istodor, Ruxandra Enescu, Ana-Bianca Popescu, Doina Teodoru, Beatrice Peter și Valentina Popa

Biletele se găsesc online, pe site-ul: www.biletebrasov.ro

Note / comentarii (0)

Adauga comentariu / nota

Selecteaza nota
 
Adresa de email nu va fi facuta publica.